Eiduka og Vīgants ved U23 Sprint-VM på nesten identiske steder – Vintersport – Sportacentrs.com

I dag hadde U23-gruppen sin andre og siste start i verdensmesterskapet, hvor de to latviske hovedløperne Patrīcija Eiduka og Raimo Vīgants viste seg godt frem. .

Patricia Eiduka, som oppnådde historisk suksess for to dager siden og vant den første medaljen i Latvia ved verdensmesterskapet, bestod i dag sprintkvalifiseringen og gikk inn i 1930-årene. Skiløperen fra Aizkraukle-regionen besto for sjette gang på rad kvalifiseringen til 66 deltakere i konkurransen og var i trettiårene, som fortsatte å kjempe om medaljer i knockout-rundene.

I første runde av eliminering eller kvartfinale spilte Eidukai en sterk kamp, ​​selv om arbeidet ble tilrettelagt av at Veronika Stepanova, som vant 7. plass ved de olympiske leker, ikke gikk til start. Konkurransen ble satt sammen av fjorårets U23-verdensmester fra Tysklands Lisa Lomane og fjorårets U23-sprintfinalist Anastasia Falejeva, en russer i trettiårene i Rukas verdenscup denne sesongen.

Halvveis i turen var Patricia i en god tredje plassering, men til slutt manglet hun kraft og falt ned til femteplass. Det ble gitt for mye følelser og styrke i å vinne den historiske medaljen for to dager siden på den klassiske 10 km. Som det viste seg, var dette den raskeste av alle fem kvartfinalene, og Anna Gruhina (Russland) og Lomane, som endte på 3. og 4. plass, var også i semifinalene. Latvieren har bukket under for begge på litt over et sekund. Eiduka vant 21. plass på slutten. I fjor var hans klassiske sprint i semifinalen, og tok 9. plass.

I finalen beviste Mua Hanosne, juniorverdenstoer og vinner av fjorårets kvalifisering, som vant to verdensmesterskap på rulleskøyter i Madona for fire år siden, sin overlegenhet. Fotoavslutteren avgjorde andreplassvinneren, som ble fjorårets juniorverdensmester og Eiduks lagvenninne Monika Skindere (Polen), foran bronsevinneren Natalia Mekrjukov fra Russland med 0,01 sekunder. Derfor var også de to raskeste ungguttene fra i fjor best i U23-gruppen, først da de byttet plass.

For to år siden tok Raimo Vīgants 9. plass i U23-gruppen på 30 km fristil med seriestart, men i fjor ble han 17. på 15 km. Dette er Madonnas beste treff i verdensmesterskapet. På sprinten hadde han ennå ikke kvalifisert seg i junior- eller U23-gruppen og hadde heller ikke kommet til kvartfinale på 1930-tallet, med fjorårets 37. plass som beste resultat i sprinten. I dag gjorde Raimo Vīgants det endelig for første gang, og satte 13. tid i kvalifiseringen (+4,36 sek.).

Vīgants, som hadde sin første og eneste start i dag i årets U23 verdensmesterskap, startet i det siste løpet av den femte kvartfinalen. Madonnaen ble også holdt i midten av en gruppe på seks skiløpere, deretter raste hun til 5. plass, men i den siste lille stigningen akselererte hun og begynte å overvinne 4. plass Ivan Gorbunov (Russland). Men på slutten av stigningen, da latvieren var inne, braket de to sammen, selv om de tapte bare kort tid, men det var nok til å slutte å kjempe om topp tre. Raimo endte på samme måte som Patricia på femteplass, og endte på 22. plass på slutten. Dette var Vygants siste start i U23-VM og semifinalen hadde vært en flott avslutning, men å komme inn i kvartfinalen er også et godt resultat.

Herrenes seier i finalen ble vunnet av sveitsiske Valerio Grønda, som dro i finalen under verdenscuppen, og etterlot seg Denis Filimonov fra Russland og Magnus Horbrek fra Norge. Ansgar Evensen, som for to år siden ble norgesmester i voksengruppen og ville utfordre og slå Johannes Klebo, ble stående på 4. plass.