Eiduka går inn i kvartfinalen i den første sprinten i Tallinn; 44. plass for Wigant

På etappen som ble holdt på territoriet til Tallinn Song Festival, dekket Eiduka banen i kvalifiseringen 11,81 sekunder langsommere enn innehaveren av det beste resultatet, svensken Jonna Sundling, som brukte to minutter og 29,18 sekunder på banen.

Kitty Auziņa ble nummer 44 (+24.69) og Samantha Krampe – 51. (+34.48) i konkurransen av 55 skiløpere.

Når det gjelder poeng for International Ski Federation (FIS) ble resultatet til Eiduka rangert med 95 poeng, Auzina – med 198,61 poeng og Krampe – med 277,36 poeng.

I kvartfinalen endte Eiduka på 28. plass, i semifinalen, der 12 skiløpere klarte seg, uten å kvalifisere seg.

Seieren ble feiret av norske Kristine Stavos Skistad, som fullførte løypa på to minutter og 34,58 sekunder i finalen, og feiret sin fjerde karriereseier i verdenscuprennet sprint.

Sundling var 0,13 sekunder bak og Nadine Fendrich fra Sveits var 2,33 sekunder bak.

Norges Tirila Udnes Veng, som ble nummer 14 tirsdag, leder verdenscuptabellen med 1.888 poeng. Amerikanske Jessie Diggins er nummer to med 1778 poeng og finske Kertu Niskanen, som ikke lenger kan vinne den generelle klassifiseringen, er tredje med 1670 poeng.

Eiduka tjente 26 poeng tirsdag og ligger på 21. plass sammenlagt med 787 poeng, men er leder i U23-tabellen. Nærmere Margreta Bergane fra Norge har 411 poeng.

Tirsdag ble også de første poengene i sesongens verdenscuprenn tatt av Madonias Kitty Auzina, som nå ligger på 155. plass med syv poeng.

Eiduka startet med det andre tallet, Samanta Krampe – med det 46. tallet og Kitija Auziņa – med det 47. tallet.

I mellomtiden tok Raimo Vīgants 44. plass, Lauris Kaparkalējs – 63. plass og Niks Saulītis – 69. plass i sprint freestyle konkurransekvalifisering, uten å kvalifisere seg til kvartfinale.

Wiegants tok avstanden på to minutter og 24,94 sekunder, 9,04 sekunder bak raskeste franske Lika Shanava, som kom i mål på to minutter og 15,90 sekunder.

Kaparkalējs rundet banen 14,90 sekunder langsommere enn innehaveren av det beste resultatet og Saulītis – 19,29 sekunder langsommere enn Šanavas.

Når det gjelder poeng for International Ski Federation (FIS) ble Wiegants resultat rangert med 79,82 poeng, Kaparkalėja – med 131,57 og Saulīša – med 170,33 poeng.

Seieren i Tallinn-konkurransen ble feiret av den norske verdenscuplederen Johannes Klebo, som dekket banen i finalen på to minutter og 14,35 sekunder.

Šanavas var 2,62 sekunder bak og vinneren Even Nortugs landsmann var 3,70 sekunder bak.

Nordmannen Johannes Klebo med 2482 poeng har allerede sikret seg seier i den samlede sesongen, foran sin landsmann Paul Golberg med 421 poeng.

Raimo Vigants, som scoret syv poeng i dag, er nummer 166 med 15 poeng.

I kvalifiseringsløpet hadde Raimo Vīgant startnummer 57, Lauris Kaparkalės – nummer 62 og Nik Saulīts – nummer 66 av 75 skiløpere.

For å nå eliminasjonskonkurransen må du ende blant de 30 beste skiløperne.

Tallinn, som er vertskap for langrenns-VM for første gang, er vertskap for den nest siste etappen av verdenscupen, med utøvere som kun konkurrerer i sprint.