Drømmen ble knust: Vilnius-jageren «Žalgiris» i Norge bommet på et mål | Sport

I den avgjørende kvalifiseringskampen ble Glimt sett på som en klar favoritt, men det ble ikke lett for norgesmesterne i Buda, utenfor polarsirkelen. Ola Solbakkens eneste mål ble scoret i det 62. minutt av kampen.

Etter å ha spilt 2:2 i Vilnius for en uke siden, hadde Žalgiris også sjanser i Buda, men utnyttet dem ikke. Tomisvalas Kišas bommet på målet og Ovidijus Verbickas sitt skudd gikk over tverrliggeren.

Etter å ha gått inn i gruppespillet sikret Budės Glimt seg minst 3 millioner. Vilnius «Žalgiris» og litauisk fotball må vente minst ett år til på en slik suksess.

Vilnius Žalgiris, som reiste lengst fra litauiske klubber til Europa i år, beseiret først de nordirske mesterne Belfast Linfield 5:2 i UEFA Champions League-uttaket, men Ferencvaros Budapest matchet ikke 1:5 i neste runde.

Žalgiris, som droppet ut av UEFA European League-kvalifiseringen, var nær den slovenske mesteren Murska Sobotas historiske suksess i kampen mot Mura, men tapte 0:1.

De litauiske mesterne har fortsatt en siste sjanse i uttaksfinalen i UEFA Conference League, men norgesmester Budės Glimt viste minimum fordel 3:2 i den. Žalgiris» reise gjennom Europa ble avsluttet i år. .

Spillfremgang:

90 + 2 minutter «Žalgiris» sender ballene til siden av motstanderens felt og prøver å rømme, men ingenting farligere kan skapes …

85 minutter T.Kišas faller på motstanderens straffefeltlinje. Žalgiris-spissen håndhilser og ber om en foul – skyver ryggen, men dommerens fløyte er stille. «Žalgiris» har 5 minutter å rømme.

75 minutter 10 cm mangler. T.Kišas tar frisparket, men ballen går utenfor. Det var en flott mulighet til å avgjøre resultatet.

72 minutter Nok en gang fantastiske E. Gertmon! Glimts spiss slår seg, ballen flyr inn i feltet, men keeper redder nok en gang Žalgiris fra mål.

70 minutter Dobbel erstatning av V. Cheburin. I stedet for J.Sylvestro og M.Gamakov spiller G.Jarusevičius og M.Paveličius.

62 minutter MÅL faller dessverre inn i målet til «Žalgiris». E. Botheim sparker N.Ljubisavljevičius i 16-meteren, passerer ballen og O.Solbakken skyter med presisjon. 1:0 leder Glimt.

57 minutter U.Saltnes lurer «Žalgiris»-forsvareren og sparker farlig i mål fra få meter, men E. Gertmon viser en strålende reaksjon og dirigerer ballen over mål.

52 minutter Det første gule kortet, for farlig spill, straffer Žalgiris-spissen T. Kišas. Amerikanske tvister vil snart få samme straff for tvister med en dommer.

46 minutter Treneren til «Glimt» skifter etter første omgang – J. Mugish erstattes av A. Pellegrino.

45 minutter Første omgang ender på 0:0. «Glimt» spilte oftere med ballen, hadde en gyllen mulighet da O.Solbakken, som stakk av mot en, glapp. «Žalgiris» spilte imidlertid med mot, lot ikke vertene dominere og skapte flere farlige angrep.

43 minutter Farlig skudd av H.Vetlesen, men E.Gertmon redder «Žalgiris» i tid og sted.

36 minutter «Žalgiris» bommer i forsvar og O.Solbakken slipper alene mot E. Gertmon. Heldigvis sklir den angripende motstanderen, mister ballen og får fortsatt en foul. «Žalgiris» kan lettere slappe av.

35 minutter Nok en corner fra «Žalgiris» og denne gangen ender nesten med mål, men keeperne reddes av keeper på målstreken.

28 minutter For et slag av O.Verbickas! Ballen lander øverst i målet, men keeper spiller perfekt. Et annet hjørne av «Žalgiris».

13 minutter Farlig angrep fra «Žalgiris». T.Kišas, J.Sylvestras og til slutt H.Videmont traff målet – dessverre blokkerer «Glimt»-forsvarerne alle skudd. O. Verbickas er fortsatt ute etter corneren, men ballen flyr høyt over mål.

10 minutter. Glimt gjør et farligere angrep, men ett treff av vertene blokkeres, et annet mislykkes og dommeren blåser i fløyta før det tredje.

8 minutter Glimts første corner, men Žalgiris forsvarer seg.

3 minutter Utrolig angrep av «Žalgiris». S.Mikoliūnas passerte ballen og T.Kišas skjøt farlig mot mål. Motstanderens keeper forsvarte seg, men dommeren tok umiddelbart fart.

«Rask»: N.Haikinas, F. Bjorkanas, M.Lode, B. Moe, A.Sampstedas, U.Saltnesas, P. Bergas, H.Vetlesenas, J.Mugisha, E.Botheimas, O.Solbakkenas.

algiris: E.Gertmonas, S.Mikoliūnas, N.Ljubisavljevičius, EPDiaw, J.Bopesu, K.Uzėla, O.Verbickas, M.Gamakovas, H.Videmont’as, T.Kišas, J.Sylvestras.

Den første kampen til «Žalgiris» med spillerne til Budė «Glimt» – norske mestere – endte 2:2 i Vilnius forrige uke.

Med opphevelsen av bortemålsregelen denne sesongen, ville «0:0» eller «1:1» uavgjort vært nok for «Žalgiris» i det fjerne Norge – i byen Buda utenfor polarsirkelen. Det ble spilt en ekstraomgang og straffespark fra 11 meter.

Hvis vellykket, ville Žalgiris ha gått inn i gruppespillet i den nye UEFA Conference League og ville ha beriket minst 3 millioner. EUR.