Drømmekveld Christian Eriksen, Norge og Spania tar av | Fotball

Da spillerne ankom kunne midtbanespilleren allerede regne med stående applaus. Den tidligere Ajax-spilleren har blitt kalt frem før avspark for å reflektere over sitt rike comeback. Under nasjonalsangen var dansken ved siden av keeper Kasper Schmeichel. Keeperen hadde bedt landslagssjef Kasper Hjumand om å gi Eriksen kapteinsbindet.

For Eriksen er Serbias hjemmekamp hans første kamp på Parken Stadium siden han fikk hjertestans på København stadion 12. juni i fjor. Dansken kollapset så i EM-kampen mot Finland. Sist lørdag kom han tilbake til landslaget i vennskapskampen mot Orange.

Etter en knapp times spill ble det en drømmekveld for den tidligere Ajax-spilleren, da han tildelte publikum med en scoring.

Røde djevler langs Burkina Faso

Det belgiske fotballaget vant oppvisningskampen med Burkina Faso uten store anstrengelser. Etter en litt skuffende 2-2 i Irland, til tross for mange fravær, ble det 3-0 i Brussel tirsdag kveld. Landslagstrener Roberto Martinez hadde gjort seks bytter siden lørdag og ga nok en gang mindre kjente spillere sjansen til å teste seg. Kantspiller Siebe Van Der Heyden debuterte i startelleveren.

Halvveis i kampen ledet de røde djevlene 2-0 takket være suksessene til Hans Vanaken og Leandro Trossard. Innbytter Christian Benteke fastslo sluttresultatet til 3-0. Belgiere med mer enn 50 internasjonal bakgrunn, inkludert Kevin De Bruyne og målvakt Thibaut Courtois, var ennå ikke blant dem, som Martinez sa forrige uke.

Små seire England og Italia

England hadde ikke mye å gjøre med Elfenbenskysten på Wembley, som mistet Serge Aurier i det 40. minutt til et andre gult kort. Det sto da 1-0 til Ollie Watkins, før pause doblet Raheem Sterling ledelsen. I full restitusjonstid scoret Tyrone Mings 3-0. Ajax-spiller Sébastien Haller var afrikanernes spiss hele kampen.

Italia, som ikke er med i VM på grunn av nederlaget mot Nord-Makedonia, tok litt revansj, både inne og mot Tyrkia: 2-3. Starten var ikke særlig lovende. Cengiz Ünder forlot keeper Gianluigi Donnarumma sjanseløs etter fire minutter. Bryan Cristante og Giacomo Raspadori snudde kampen før pause. Midtveis i andre omgang var sistnevnte igjen vellykket. Den endelige avtalen var fra Serdar Dursun. Feyenoord-spilleren Orkun Kökçu ble igjen på benken.

Spania og Norge vinner stort

Spania trente godt mot Island: 5-0. Halvveis i kampen sto det 2-0 takket være Álvaro Moratas andre scoring fra flekken. Etter Yeremi Pinos 3-0 scoret også innbytter Pablo Sarabia to ganger.

Norge slo Armenia 9-0. Joshua King scoret tre mål, Erling Haaland, som hadde en startplass, og hans erstatter i andre omgang Alexander Sørloth to ganger hver.