Direkte: Norge 1: 4 Latvia (spill over) – Hockey – Sportacentrs.com

Norge – Latvia 1: 4 (1: 0; 0: 1; 0: 3)

Porter: 15:18 Lindström (Hull, Martinsen, red.) 1: 0, 22:43 Indras (Balcers, Blugers, red.) 1: 1, 46:59 Jacques (Balinskis, Indras) 1: 2, 47:55 Marenis ( Kulda, Balcers) 1: 3, 54:13 King (Indras) 1: 4
Straffeminutter: 4:6
Keepere: Henriks Haukelands – Elvis Merzļikins

60` Spillet er slutt!

58` Det latviske landslaget skaper mange flere muligheter til å score mål.

55` PORT! Det latviske landslaget stopper angrepsbølgen fra motstanderne med et nytt mål. Ronalds Ķēniņš skilte seg ut i de første og siste kampene i mesterskapet, og scoret frisparkpucken foran mål og sendte den i mål – 4:1.

53` Det latviske landslaget motstår stormende press fra Norge, Merzlikin blokkerer flere skudd fra motstanderne.

51` Nordmennene har økt farten betydelig og gjør også sine første kutt på Merzlikkins mål, og provoserer motstanderne.

48` PORT! Ett minutt etter å ha scoret det andre målet, fører latvierne en tomålsledelse! Det andre presise skuddet i turneringen var også for spiss Rihards Marenis, som tok seg alene mot keeper, og ga Haukeland ingen alternativer med et flott hjørneskudd – 3:1.

47` PORT! Det latviske landslaget har fordelen! Jānis Jaks scorer den andre kampen på rad. Forsvareren slår et skudd med hånden, pucken treffer motstanderens hånd, endrer bane og flyr over Haukeland med slank hånd, og når målet – 2:1.

47` Dzierkals organiserer kasteposisjonen godt, men kaster over mål.

44` Latvia har også en overbevisende ledelse i kontroll over pucken i tredje tredjedel, men det mangler muligheter til å score. Defensive feil, men rutinerte Matisse Ūlims er ikke på pucken foran mål.

41` Kampens tredje periode har startet.

40` Den andre tredjedelen er over.

37` Latverne spiller lenge og skyter flere skudd, Oskars Cibuļskis klarerer stolpen med et kutt fra blålinjen.

35` I samme formasjon er spillet fortsatt ikke særlig vellykket for Latvia. Nå i flertall muligheten til å overta.

32` Etter Sondre Oldens innkast redder flyoveren Latvia fra tap. Minoriteten kan tolereres.

30` Mislykket innbytte for første runde, Uvis Balinskis mister pucken på angrepsblålinjen og Martinsen må snuble for å redde dagen. Nok en minoritet for Latvia.

29` Det latviske landslaget har to utmerkede muligheter til å ta ledelsen. Arthur Kuldas skudd ble avverget av Haukeland, men Dzierkalas skudd ble stoppet for tidlig.

27` Denne gangen klarer vi å beskytte porten i et mindretall.

25` Roberts Bukarts hindrer forsvaret av motstandere ulovlig, Latvia er igjen en minoritet.

23` PORT! Det latviske landslaget tar igjen! Helt på bunnen av majoriteten finner Balcers Indraši fri, krysser bakfeltet, som umiddelbart sender målet, Haukeland klarer ikke å flytte og resultatet blir uavgjort – 1:1.

21` Kristaps Sotnieks slutter seg til angrepet og får første flertall for det latviske landslaget.

21` Kampens andre periode har startet.

20` Den første tredjedelen er over.

19` Nok en gang får Batņa en kollisjon med motstanderen, som uten hell blir truffet av Patrick Tourens.

18` Mārtiņš Dzierkals mottar en puck i hjørnet av frontbanen, dekker pucken med kroppen og bryter mot mål, passerer til Māris Bičevskis, som ikke kan lage et skudd fra motstanderens forsvarer.

17` Jānis Jaks tar et skudd og treffer den … Haukelands tar et voldsomt dykk, men misser ballen.

16` PORT! Det norske laget har flertall og en ledende posisjon. Tobias Lindström gir en sublim pasning på bunnen av nettet – 0:1.

14` Den første minoriteten for det latviske landslaget. Oskars Batņa ble avvist.

12` Best sjanse for det latviske landslaget også – etter Robert Bukarts pasning, uten å stoppe pucken, kaster Indrašis, keeper Henriks Haukelands møter vanskeligheter.

11` Alexander Reihenberg blir farlig kastet fra midten av frontbanen, Merzlikin avviser pucken.

10` En utmerket mulighet for nordmenn til å finne ut resultatet. Etter et defensivt skudd fra blålinjen slår Merzlikin pucken foran porten, der Michael The Hague er først. Angriperen klarer ikke å spille Merzlikkin.

8` For øyeblikket demonstrerer begge lag eventyrlig, men ganske kaotisk hockey. Mange feil og tekniske mangler, få skudd på mål.

5` Farlig første øyeblikk ved Elvis Merzlikkins mål – Andreas Martinsens skyter fra distanse, Elvis slår pucken.

4` De fem beste nordmennene går inn på bakplassen for fjerde runde av det latviske landslaget, selv om nordmennene ikke er opp til kullet.

2` Miks Indrašis avskjærer pucken på motstanderens blålinje, spiller den ene forsvareren, bommer på den andre, men blir slått ned i siste liten. Selv om dommerens hånd ikke ble løftet, er bruddet ikke registrert.

1` Spillet kan begynne!

Sammensetning av det latviske landslaget til kampen mot Norge

Keepere: Elvis Merzlikins (Gustav Grigals)
Runde 1: Ralfs Freibergs – Oskars Cibuļskis, Lauris Dārziņš – Teodors Blugers – Rūdolfs Balcers
runde 2: Uvis Balinskis – Jānis Jaks, Roberts Bukarts – Miks Indrašis – Ronalds Ķēniņš
runde 3: Artūrs Kulda – Kristaps Sotnieks, Gints Meija – Māris Bičevskis – Rihards Bukarts
runde 4: Kristaps Zīle, Mārtiņš Dzierkals – Emīls Ģēģeris – Māris Bičevskis – Rihards Marenis.