Det mest suksessrike verdensmesterskapet for latviske alpinløpere – Vintersport – Sportacentrs.com

På den nest siste dagen av mesterskapet kom Jennifer German ikke bare inn blant de 30 beste i slalåmen for andre mesterskap på rad, men var så lite bak det første, dvs. i summen av to løp, mindre enn tre sekunder (2,86 sek. .), at hun ga 20 FIS-poeng, som ikke bare er det mest verdifulle resultatet av dette mesterskapet blant latviske representanter, men også de siste tretti årene og sannsynligvis det mest verdifulle resultatet gjennom tidene (et lignende resultat ble også oppnådd av Jenifers mor , Ulla, i 1989 – red.).

Ved å være i 23. plassering (+2,28 sek.) etter det første løpet, hadde Jennifer en god sjanse til å forbedre den 24. plassen som ble oppnådd i forrige mesterskap og også komme inn blant de 20 beste, også i Top15, som kun ble adskilt med 0,3 og 0, henholdsvis , etter første kjøring, 4 sekunder. Selv om Germaines andre løp ikke var så vellykket som hun ville ha ønsket, og hun endte opp med å tape flere plasser, tapte hun bare 1,7 sekunder til den raskeste italienske Dellame og østerrikske Gricha, eller 0,6 sekunder på mindre enn i det første løpet. Selv om Sigulda klarte å ligge litt høyere på seter i 2021, var i år underskuddet tidsmessig halvparten så lite som det var for to år siden. Og dette er det viktigste denne gangen, som lar oss se på potensialet i fremtiden.

For å fortsette det som ble startet tidligere, kan vi si at det kun er plassen som ikke fullt ut kan beskrive hva utøveren har oppnådd, hvis denne plassen selvfølgelig ikke er blant topp seks eller topp tre. Mye mer objektivt oppnådd er preget av FIS-poeng (dette gjelder store konkurranser som de olympiske leker, verdensmesterskap og verdenscupetapper, hvor du må konkurrere med de beste i verden, fordi poengene som oppnås i FIS-konkurranser alltid gjenspeiler reelle evner – ed), som beregnes etter tapt tid av vinneren. Og enda mer, du kan ikke bare ledes av stedet du har erobret, spesielt i en så spesifikk sport som alpint, hvor mange deltakere, inkludert ledere, ofte faller fra. Slik er alpinsportens spesifisitet, og ingen er immun mot fiasko. Det er mest tydelig i slalåm og alpint kombinert. Det var imidlertid kun et par alpinløpere som forlot lederne i kvinneslalåmen denne gangen. Svenske Anna Sven Larsson gjorde store feil i det første løpet og tapte mye, men ingen forlot Top30 i det første løpet. I det andre løpet var det bare to av de tretti som ikke fullførte: Holdener og Ljutich.

I alpinkombinasjonen endte Elvis Opmanis på 16. plass, og tapte mindre enn ti sekunder til vinneren og tjente 114 FIS-poeng. Dette er den nest høyeste plassen blant latviske alpinløpere etter Ullas Ģermanes sin 14. plass i utfor i 1989, men den høyeste i uavhengige Latvia. Etter superkjempen lå Elvis på 43. plass, og heller ikke verdensspesialister innen elitefartsdisipliner som Odermats, Paris, Kasse nådde resultatet. I slalåmdelen, som gjorde et godt løp, overtok Opmanis fem, de tolv foran trakk seg, men ti fartsmestere, hvis mål som forberedelse til fartsdisiplinene kun var å gjøre super-G, gikk ikke på bortebane i slalåm , som et resultat steg den latviske representanten til 16. plass. Til slutt kom 22 alpinløpere i mål.

For første gang var Latvia representert i lagkonkurransen, hvor denne plassen blant seksten land ble vunnet av stillingen, i stedet for å delta på samme måte som det faktisk er i langrenn. Åpenbart kan heller ikke flaksfaktoren nektes, da topplandslag som Finland og Kroatia nektet å delta, men Storbritannia kunne ikke fullføre kvartetten. Som det 16. plasserte laget møtte vi det ledende laget: Sveits, hvor det ikke var sjanse for å vinne, men latvierne kjempet etter beste evne. Det er betydelig at Mikas Zvejnieks oppnådde bestetid 5. totalt av seksten, men nummer to på sin blå bane. Sammen med Mika konkurrerte også Žaks Gedra, Liene Bondare og Samanta Līcīte i det latviske laget. Laget vårt viste bedre tid (selvfølgelig tatt i betraktning beste kvinne og beste mann – forfatteranmerkning) enn danskene, så de tok 15. plass sammenlagt i debuten. Hvis du kun teller plassen, er dette det høyeste resultatet for Latvia i denne ligaen.

I tillegg til 15. plass i lagkonkurransen, høyeste resultat av Gērmane og 16. plass til Opmani, kan vi også fremheve prestasjonene til Žak Gedra, Liene Bondares og Mika Zvejnieks, alle tre sistnevnte kom inn på topp 40 og to av dem – Bonadare og Gedra – oppnådde karrierehøyder. Gedra tok 37. plass, to plasser for mer enn fire år siden i Ore, men denne gangen på den krevende storslalåmbanen tapte han for vinneren med 2,5 sekunder (+16 sekunder og 97 FIS-poeng) . Miks Zvejnieks, selv om han rangerte en plassering lavere enn for fire år siden i Hours, akkurat som Gedra var blant de 40 beste for andre gang, men når det gjelder tid, var underskuddet fra vinneren ganger mindre – 5,90 sekunder. Liene Bondare, med 38. plass av 43 klassifisert i summen av to løp, kom inn blant de 40 beste for første gang, løsnet med 9,50 sekunder og tjente 67 FIS-poeng i en konkurranse av denne størrelsesorden.