Det latviske kvinnelaget i skiskytter klarer nok en gang ikke å komme i mål på stafetten

Seieren ble feiret av det franske laget til Lou Jeanmont, Jeanne Richard, Sophie Chavo og Gilles Simon, som brukte fire reserveskudd for å dekke alle målene sine og kom i mål på én time, åtte minutter og 44,5 sekunder. De andre plasserte svenskene kom i mål 8,7 sekunder senere, mens tyskerne var ytterligere 38 sekunder bak.

Både det svenske og det tyske landslaget brukte tre reservepatroner hver. Bak de tre beste er Sveits, Ukraina og de seks beste er fullført av Italia.

Ledertrioen med Tyskland, Sverige og Frankrike utkrystalliserte seg etter den tredje fasen av stående skyting. I siste fase var tyskeren Hanna Kebinger ufeilbarlig i skytingen, Simona brukte en reservepatron og Elvira Åberg to.

Før det siste skuddet var leder Simona og nestleder Eberg atskilt med 7,7 sekunder, begge skjøt nøyaktig og franskmannen nesten doblet ledelsen. På distansen beholdt Simona ledelsen og feiret en sikker seier.

Det norske lagets sjanser til å oppnå et resultat av høy kvalitet forsvant i første etappe etter den stående omskytingen, der Marita Skogan fikk en straff på to runder og deretter returnerte til banen med 80 sekunders underskudd til lederne. Denne gangen tok de norske kvinnene en tiendeplass.

I første etappe av det liggende skuddet tok Bendika en reservepatron og returnerte til banen på 13. plass med 18 sekunders underskudd til lederne, men bruken av tre ekstra patroner stående tvang henne til å trekke seg i en lavere posisjon. , tapte 42 sekunder til utøveren foran. Sanita Buliņa mottok stafettpinnen solid på 14. plass, men forlot skuddet med åpen skive og ble henvist til 16. plass. I det stående skuddet var jenta fra Alūksnieta presis og holdt en stabil 16. plass, og overlot stafettpinnen i samme posisjon til søsteren Sandra.

Ved å bruke tre ekstra patroner i gulvskuddet, mistet Sandra Buliņa én plassering og endte på 17. plass selv etter det stående skuddet, der det var nødvendig å ta tre reservepatroner. Da hun ga stafettpinnen til Sabule, ble hun forbigått med en runde.

Av de 19 lagene ble fem bestått til runden.

På stafettstillingen, etter fire av fem løp, har Norge 286 poeng, mens Frankrike og Sverige har ett poeng mindre. Latvia ligger på 17. plass med 72 poeng.

I Nations Cup ligger Latvia på 16. plass, etter å ha samlet samme antall poeng som Bulgaria, som ligger på 17. plass.

Denne sesongen tok den latviske kvartetten 16. plass i 18-lagskonkurransen i Estersund, men i forrige uke endte de Oberhof-etappen på sisteplass blant 18 kvartetter, jaget allerede på slutten av andre etappe.

Torsdag stiller herrene på 4×7,5 kilometer stafett, fredag ​​kjører kvinnene 7,5 kilometer sprint og lørdag går herrene 10 kilometer sprint. Etappen avsluttes søndag med forfølgelsesløpet.

Neste runde i verdenscupen går neste uke på den italienske banen til Anterselva.

Det er ni runder i verdenscupserien denne sesongen, med krystallkulene delt ut i midten av mars på Canadas Kenmore-krets. Verdensmesterskapet finner sted fra 7. til 18. februar i den tsjekkiske byen Nove Mesto, mens europamesterskapet fra 21. til 28. januar på den slovakiske banen til Osrbl.