Det latviske hockeylandslaget starter testkampserien med et nederlag i Frankrike / Artikkel

Hjemmelaget scoret i de to første tredjedelene, men i tredje periode smalt Oskars Batņa inn resultatforskjellen.

Den franske kontringen var imponerende og ble kun stoppet av en sjokkerende felling. Morēns Bovē var raskere enn de latviske forsvarerne foran mål og snudde pasningen fra kanten av banen til mål, og slo keeper Gustav Dāvis Grigals. I den andre perioden brukte familien et numerisk flertall, da Mārtiņš Dzierkals ble avskjediget i fem minutter. Kevin Bozon fikset Jordan Bugros flytur foran mål og nådde 2-0.

I den siste tredjedelen korrigerte Batņa nøyaktig Patrika Ozols skudd fra blålinjen og økte forventningene til det latviske landslaget, men resultatet endret seg ikke i de resterende 14 minuttene. Franskmennene var nærmere å score enda et mål, inntil latviske hockeyspillere i løpet av de siste to minuttene presset dem inn på bakfeltet, men de klarte ikke engang å nå paritet.

Det latviske landslaget trakk hovedsakelig unge hockeyspillere til kamper i Frankrike. Laget ledet av manager Harry Vītoliņš reiste til den franske byen Epinal med tre keepere, åtte forsvarsspillere og 12 spissspillere.

De skadde Kristaps Zīle, Renārs Krastenbergs og Andris Džeriņš, samt de syke Rihards Bukarts og Jānis Jaks dro ikke til Frankrike. Rodrigo Ābols, Miks Indrašis, Ronalds Ķēniņš, Artūrs Kulda og Kārlis Čukste fortsetter sine forberedelser i Riga.

Det franske landslaget inkluderte hovedsakelig hockeyspillere fra nasjonale klubber i testkamper mot Latvia, men hjemmelag med sveitsiske, finske, norske, slovenske, tsjekkiske og amerikanske studenter er også representert.

Den andre kampen sendes direkte 22. april kl 20:00 20.50 vil være tilgjengelig på LTV7 og replay.lv.

Etter retur fra Frankrike til VM skal det latviske landslaget spille ytterligere fire testkamper, møte Sveits 30. april og 1. mai, samt «Arena Riga» med Kasakhstan 8. og 9. mai. Det latviske landslaget skal til verdensmesterskapet 11. mai.

VM i Finland går av stabelen 13. til 29. mai. Det latviske landslaget skal møte landslagene til USA, Finland, Norge, Tsjekkia, Østerrike, Storbritannia og Sverige.