Det latviske hockeylandslaget får sin første verdensmesterskapsseier mot nordmennene. Høydepunkter / Artikkel

Rodrigo Ābols scoret den første tredjedelen og ga Latvia ledelsen. På sin side sikret Nikolajs Jeļisejevs og Roberts Bukarts en tomålsledelse for det latviske landslaget i andre periode. Selv om den siste tredjedelen viste seg vanskelig, angrep nordmennene hele tiden, men Norden kunne bare begrense forskjellen.

Spissen Rūdolfs Balceras er kåret til den beste av det latviske landslaget.

Nordmennene fikk to klareringer midt i den første tredjedelen, noe som hjalp den latviske landslagsspilleren til å ta ledelsen, men det var fortsatt to nuller på resultattavla.

Rodrigo Apple avslører resultatet

Resultatet av endringen av Latvias første angrep ble avslørt seks minutter før pause: Ābols avsluttet pucken ved den andre stolpen.

Nordmennene gjenoppretter uavgjort

Den latviske landslagsspilleren fikk heller ikke et tallmessig overtak på tredje forsøk, men etter at den femte spilleren kom tilbake på banen skapte nordmennene en klar kontring i det tredje minuttet og Matss Rosseli Olsen slo Elvi Merzļikina på mål.

Samtale med Rodrigo Apple

Etter den første tredjedelen, i et intervju på latvisk fjernsyn, understreket kapteinen for den nasjonale enheten Ābols at laget har vært for avslappet og tregt, noen ganger tatt «mystiske avgjørelser», og forventet at alt skulle skje av seg selv. Det burde være lettere å score å score et mål, påpekte Ābols.

Etter pause ble nordmennene aktive i angrepet, presset motstandere gjentatte ganger inn i baklandet og ga Merzilik mye arbeid. Den norske hockeyspilleren Ludwig Hof fikk imidlertid Richard Bucharest utvisning bakfra til slutten av kampen, og forlot laget sitt i to minutter i tre-mot-fem.

Nikolay Yeliseev gjenvinner kontrollen over Latvia

Nikolai Yeliseev nølte ikke med å innse den store numeriske fordelen, og sendte en puck i øvre hjørne av Henrik Haukelands mål med et hardt skudd.

Roberts Bukarts bringer Latvia foran med to mål

Nordmennene klarer å holde det tredje målet i undertall og bommer på det tredje, men sju minutter før den andre hvilen slår Robert Buchart hjørnet av nærhjørnet og Haukeland, dekket av spillerne, klarer ikke å redde.

Samtale med Robert Bucharest

Etter den andre tredjedelen, i et intervju på latvisk fjernsyn, understreket Roberts Bukarts at det var viktig å score et mål i de aller fleste, fordi laget ikke startet kampen som forventet. I den siste tredjedelen må det latviske landslaget fortsette å presse på beskyttelsen av motstanderne, la forfatteren av det tredje målet til.

Nordmennene reduserer resultatforskjellen

I den siste tredjedelen fikk det latviske landslaget den første avvisningen av kampen, men kom ikke i mindretall før de spilte, fordi Max Krokdāls i diskvalifikasjonssituasjonen ikke mistet muligheten under målet, noe som reduserte forskjellen i resultatet .

Forsvarene ble klart overlistet av Merzlikins i det 13. minutt. Den disiplinerte frisparkkombinasjonen flyttet ballen raskt til den ene siden av feltet og tilbake til den andre.

Etter seieren på arenaen spilles den latviske hymnen

Resultatene av avstemningen om den beste hockeyspilleren til det latviske landslaget spiller mot Norge

I de to første kampene i gruppen tapte det latviske landslaget mot USA og Finland, mens nordmennene beseiret hjemmelaget mot finnene og vant gruppen etter kampen mot Storbritannia. Etter to spillerunder var det latviske landslaget i gruppe B det eneste som ikke scoret poeng, men tidligere kamper har blitt spilt mot en av hovedfavorittene.

En samtale med Harry Vītoliņš

Latvisk landslagstrener Harijs Vītoliņš sa i et intervju før kampen at disiplinen i spillet er veldig viktig, og han må bruke sjansene sine for å vinne. Fint, eller ikke, men bare seieren blir et godt resultat mot nordmennene, forklarte treneren. «I alle fall, i dag må vi vinne,» sa Vītoliņš.

Samtale med Jānis Jaks

På den annen side innrømmet den latviske landslagsbacken Jānis Jaks før kampen i et intervju på latvisk fjernsyn at majoriteten av laget spiller litt, så det søkes løsninger i treningen for å jobbe mer effektivt. Yak var overbevist om at å holde seg til spilleplanen ville tillate ham å lykkes. Minoritetslaget kan også ha episoder der de må spille mer uselvisk, la Jak til.

Samtale med Ūli Askilda Dalström

Tidligere norsk spiss og for tiden hockeykommentator Ūle Askilds Dalström sa til latvisk fjernsyn i et intervju at landslagets taktikk er sentrert rundt tett samarbeid, men starten på mesterskapet bekreftet at laget ikke gjør det bra for å klare disken. For å realisere drømmen om kvartfinalen må Latvia vinne, sa Dalström.

Samtale med Martin Roimark

Den norske internasjonale spissen Martins Roimarks sa i et intervju på latvisk fjernsyn at lagets hovedvekt er på forsvar, med tanke på behovet for å realisere sine sjanser i angrep. Roimarks kalte det å holde seg i elitedivisjonen som hovedmålet for landslaget, men også å prøve å komme seg inn i kvartfinalen.

Det latviske landslaget, ledet av trener Harijs Vītoliņš, må fortsatt spille mot Tsjekkia, Østerrike, Storbritannia og Sverige i fortsettelsen av gruppen i Tammerfors frem til 24. mai. Neste kamp mot tsjekkerne blir torsdag.

Senere mandag blir motstanderne til det amerikanske landslaget i gruppe B representert av Latvia finnene. I gruppe A i Helsinki, i dagens første kamp, ​​slo kanadierne det slovakiske laget 5:1. Dagen blir etterfulgt av en duell mellom det franske og tyske landslaget.

I første fase av mesterskapet deles 16 lag inn i to grupper, hvor det spilles en gruppeturnering. De fire sterkeste lagene fra hver gruppe går videre til kvartfinalen. Verdensmesterne kunngjøres 29. mai.