Det latviske herrehockeylaget slår Norge i en testkamp før VM: Bukarts skiller seg ut med tre mål

Spilleren av det latviske landslaget Rihards Bukarts (nr. 13, i rød drakt) i en hockeyprøvekamp mellom landslagene i Latvia og Norge «Arena Riga», 03.05.2024.

Lørdag 3. mai avsluttet det latviske ishockeylaget rekken av testkamper før verdensmesterskapet med en knusende seier over Norge på «Arena Rīga», med tre mål fra Rihards Bukarts.

En cocktail

«Hvor mye Må graderinger skje for at arrangørene endelig skal forstå?» Ralph Eiland deler et bilde av en spesiell utgivelse og deler tankene sine om lengden på disse arrangementene

En cocktail

«Jeg vil ikke gjemme meg de leieprisene forvirrer meg!» Moren til Kivićs sønn ber om offentlighetens hjelp

Hva Betraktes lønnen i Riga for tiden som en «god lønn»? Beboere deler løpende inntekt

Les andre innlegg

Latvia beseiret Norge 8:0 (2:0, 3:0, 3:0).

Tre mål ble scoret av Rihards Bukarts, to mål av Kaspars Daugavins, ett hver av Mārtiņš Dzierkals, Miks Indrašis og Roberts Kaļķis.

ANDRE LESER AKKURAT

Dzierkals ble anerkjent som den beste av det latviske laget og Tomas Olsens fra Norge.

Allerede i det 28. sekundet forble Latvia i mindretall, da den svenske mesteren Mārtiņš Dzierkals, det nye medlemmet av landslaget, fikk en straffe på to minutter for å holde med en kjepp, men målet ble reddet.

1-0 ble oppnådd i det syvende minuttet av Rihard Bukart, som avverget Ralf Freibergs skudd foran mål og pucken traff øverste venstre hjørne av målet. En produktiv assist ble også kreditert Robert Mamčić, men Oskars Batņa blokkerte motstanderens keepers synlighet foran mål.

Et halvt minutt før slutt av første periode fikk gjestene to-minutters straffe, og Latvia trengte bare 15 sekunder på å doble poengforskjellen – 2:0. Etter pasninger fra Renārs Krastenbergs og Jānis Jakas, scoret Dzierkals et mål fra midten av motstanderens boks.

3:0 ble oppnådd i det 26. minutt, etter at de latviske hockeyspillerne vant kampen på kanten, og Miks Indrašis scoret fra midten av motstanderens område etter pasninger av Raivjas Ansons og Krastenberg. Pucken traff målvakten og skled inn i venstre hjørne av målet.

I det 35. minutt, etter pasninger fra Arvils Bergmanis og Kaspars Daugavinas, sørget Roberts Kalkis for 4-0 med et skudd fra distanse, og sendte pucken i høyre hjørne av målet.

Perioden endte på samme måte som den første. 72 sekunder før pause fikk nordmennene to minutters utestengelse, mens Latvia trengte 49 sekunder for å gjøre 5-0. Etter pasninger fra Indraš og Robert Bukarts scoret Rihards Bukarts målet foran mål, og sendte pucken inn i venstre hjørne av det halvtomme nettet.

I det 44. minutt, etter en pasning fra Oskars Cibulskis, sendte Daugavins pucken mellom beina på keeper Henrik Haukelann med den tafatte siden av pinnen foran mål fra venstre side av banen. Dzierkals fikk også en produktiv pasning.

Daugavins trengte to minutter og 14 sekunder for å score to mål. Denne gangen, etter en pasning fra Oskars Cibulskis langs blålinjen, tok Daugaviņš pucken som ble kastet fra høyre side av banen av Jānis Jakas foran mål, og fløy inn i venstre hjørne av målet.

I det 51. minutt sørget Rihards Bukarts for 8-0 med et norsk skudd fra midten av feltet etter pasninger fra Robert Bukart og Batnia, og scoret hattrick.

Fire minutter og tre sekunder før kampslutt, etter å ha spilt en «tørr» kamp, ​​gikk den latviske målvakten Kristers Gudļevskis til sidelinjen og ga plass for reservespilleren Āriks Vītolas.

Rihards Bukarts (3+0) og Daugaviņš (2+1) scoret tre poeng i kampen, Dzierkals, Indrašis (begge – 1+1), Krastenbergs, Roberts Bukarts og forsvarerne Cibulskis og Jaks scoret to poeng hver.

Gudlevski reddet samtlige 17 skudd, men Vitols klarte det eneste skuddet på mål. Haukelann reddet 31 av 38 skudd for nordmennene.

Fredag ​​tapte latvierne for nordmennene på ekstraomganger med 0:1. Målet til det latviske landslaget ble beskyttet av Elvis Merzlikins, anerkjent som den beste spilleren på landslaget.

I tidligere kamper slo latviske ishockeyspillere Østerrike to ganger på straffespark hjemme med 3:2 og tapte to ganger for Finland med 2:3, men tapte mot Sveits 1:5 og 0:4 borte.

Nordmennene feiret tre seire på seks kamper i april. Gjestene delte poengene med Danmark (1:3, 3:2), men tapte to ganger for Ungarn (1:2, 2:3). Da ble danskene beseiret hjemme 4:3 og 2:1 i ekstraomganger.

Etter kampen mot Sveits kom spissene Miks Indrašis, Raivis Ansons og den svenske mesteren Mārtiņš Dzierkals, den tyske visemestermålvakten Kristers Gudļevskis og forsvarsspilleren Kārlis Čukste med på det latviske landslaget, men spissene Kristaps Skrastiņš Dzierkals og forsvarsspilleren Tom Andersen Andssons Arts og forsvarsspilleren Tomas Andorsson. ikke lenger en del av landslaget.

Det ble også kjent at sveitsiske mesterskapsfinalister Rudolfs Balcers og Ronalds Kēniņš ikke vil kunne hjelpe landslaget denne våren på grunn av skader.

I det latviske landslaget blir trener Harijs Vītoliņš assistert av trenerne Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, videotrener Pēteris Groms og fysisk forberedelsesspesialist Āriks Visockis.

Det latviske landslaget skal til verdensmesterskapet i Tsjekkia den 9. mai.

2024-mesterskapet vil finne sted i Praha og Ostrava fra 10. til 26. mai.

Liste over kandidater til det latviske landslaget:

målvakter – Elvis Merzlikin (Columbus Blue Jackets, NHL), Erik Vitols (Keuru “KeuPa”, Finland), Kristers Gudlevsky (Bremerhafen “Fischtown Pinguins”, Tyskland);

forsvarere – Jānis Jaks, Kristaps Zīle (Litvīnovas “Verva”, Tsjekkia), Roberts Mamčić (“Nove Zamky”, Slovakia), Arvils Bergmanis (University of Alaska Fairbanks, NCAA), Markus Komuls (Trois-Riviera “Lions”, Canada ), Roberts Kalkis («Marseille», Frankrike), Sandis Smons («La Chaux-de-Fonds», Sveits), Ralfs Freiberg («Mountfield» av Hradeckralov), Oskars Cibulskis («Blue Fox of Herning», Danmark), Christopher Bindulis (Mihalovces «Dukla», Slovakia), Kārlis Čukste (Jēvles «Brynas», Sverige);

spiss – Oskars Batnia (Mikeli «Jukurit», Finland), Roberts Bukarts (Vítkovice «Ridera», Tsjekkia), Filips Buncis (Vestervíkas IK, Sverige), Renars Krastenberg (Graz «99ers», Østerrike), Haralds Egle (Liptovski Mikuláš » MHK 32, Slovakia), Rihards Marenis (Nibro Vikings, Sverige), Oskars Lapinskis (Langnavs Tigers, Sveits), Martins Lavins (University of New Hampshire, NCAA), Felix Gavar (St. Lawrence University, NCAA), Dan Lochmelis ( University of Massachusetts Emerst, NCAA), Andris Džeriņš (Herning Blue Fox, Danmark), Kaspars Daugavins (Mihalovce Dukla, Slovakia), Eduards Tralmaks (Kladno Rytīrži, Tsjekkia), Raivis Ansons (Wilkes-Barre/Scranton Penguins), AHL ) , Miks Indrašis (Jēvles «Brynas», Sverige), Mārtiņš Dzierkals (Šellefteo AIK, Sverige).