Det amerikanske fotballaget stumper England med uavgjort i VM-kampen. Hovedhendelser / Artikkel

Midtveis i første omgang viste amerikanerne seg å være et raskt lag, i stand til å angripe mål uten forsinkelser. Hvis den farligste episoden i begynnelsen av kampen var Harry Kanes skudd, blokkert i straffefeltet av den amerikanske forsvarsspilleren Walker Zimmerman, så kom amerikanerne senere svært nær scoring med Christian Pulisics skudd på tverrliggeren.

Selv etter pause skapte det amerikanske laget flere truende angrep, men britene hindret dem i å avslutte med farlige skudd. Begge lag prøvde å unngå feil i forsvaret, så de fleste forseelsene utgjorde ikke særlig trussel mot målet.

Amerikanerne og engelskmennene spiller i gruppe B, der de iranske fotballspillerne beseiret Wales fredag.

I den første gruppekampen forlot ikke England Iran (6:2), mens USA spilte uavgjort mot Wales (1:1). Wales-England og Iran-USA spilles i siste runde, med mer eller mindre sjanser for alle lag. En plass i 16-delsfinalen kan være så godt som sikker for England, med bare et tap til Wales med fire mål eller mer for å hindre dem i å komme videre.

Det er 32 landslag som konkurrerer om verdenscupen i Qatar, som er delt inn i åtte grupper i første fase av turneringen og skal spille round robin frem til 2. desember. De to beste lagene i hver gruppe går videre til eliminasjonsfasen, som avsluttes med finalen 18. desember.