Den latviske snøbrettkjøreren er blant de seks beste i Europacupen – Vintersport – Sportacentrs.com

Oppstillingen i Tsjekkia var meget sterk med mange verdenscupryttere og flotte lag fra Østerrike, Tyskland, Frankrike, Italia, Tsjekkia, Spania, Ukraina, Russland og Sveits. Den første dagen av konkurransen ble tilbrakt under svært støvete forhold, og 74-trinns Europacup begynte med elimineringsrundene i stedet for den innledende kvalifiseringen. Dette betydde at Drew måtte være 1. eller 2. plass på enhver tur for å avansere.

Druu ble nummer to i de to første løpene og endte blant de 16 beste. På neste tur ble han nummer to, foran to utmerkede østerrikske verdenscuputøvere: Luke Hammerle og Felix Povondr. Dette tillot Powell å komme inn blant de åtte beste. Den australskfødte snowboardkjøreren konkurrerte i semifinalen med tre svært erfarne verdenscupryttere (David Pickle, Michel Godino og Marco Dornhofer) og endte på fjerdeplass, og endte 5-8 i den lille finalen. I den lille finalen endte Druze på 2. plass, noe som ga ham en total 6. plass.

Den andre konkurransedagen ble tilbrakt i gunstige værforhold, noe som gjorde det til en flott dag for tilskuerne. Alle førerne fullførte to tidskontrollerte kvalifiseringsløp. Av de 73 utøverne kvalifiserte de 16 raskeste rett etter det første løpet seg til de siste løpene. Druff lå på 15. plass og trengte ikke å gjøre en andre kvalifisering bortekamp.

Etter kvalifiseringsperioden ble Drū plassert i det 8. løpet, hvor han måtte kjempe mot vinneren av dagen før. Drū ble nummer 3 i løpet etter fotofinishen, men dessverre måtte han kjøre på nytt da den sveitsiske atleten protesterte på at startporten hans ikke hadde åpnet seg ordentlig. Under den gjentatte turen gjorde Drew en feil og fløy av banen, noe som fikk ham til å trekke seg. Dette ga ham 32. plass i andredagskonkurransen.