Den femte kampen vil tjene i duellen i kvartfinalen til basketballspillerne Valmiera og LU

Folket i Valmiera har kun tatt ledelsen tre ganger i denne kampen. I de to første omgangene var det i det første kvarteret – 12:11 etter et topoengsskudd av Jānis Kaufmanis og 16:15 etter to eksakte straffer av Andrejs Voinalovičs. Firepoengspausen i starten av andre kvarter etter Derios Clarks topoengsskudd gjorde at gjestene fikk sitt største overtak i kampen – 20:18.

På 28:26, 81 sekunder før pause, scoret hjemmelaget 12 ubesvarte poeng, etter at David Vīksne slo ett av to straffekast, og nådde 40:26.

LU tok den største ledelsen i det 33. minutt, da Paul Miglinieks scoret tre poeng – 56:38.

Befolkningen i Valmiera byttet til forsvar av området, reduserte forskjellen i resultatet, men klarte ikke å kjempe om seieren. etter 44:61 scoret Valmiera-klubben ni poeng på rad, helt til Ričards Vitoļskis scoret ett av to straffekast for hjemmelaget 15 sekunder før kampslutt.

Hjemmelaget scoret tre av 21 trepoengsskudd, mens Valmieras lag først tok det første langskuddet etter 34 sekunder spilt i fjerde kvartal, med Valters Liepiņš som bevis, og ga gjestene to av de 26 trepoengene.

Vīksne scoret 20 poeng og ti returer i hjemmelaget, Norberts Strautiņš scoret 12 poeng og Vitoļskis fikk ti poeng.

Innholdet fortsetter etter annonsen

I Valmieras lag scoret Voinalovičs 12 poeng, seks returer og seks feil, ti poeng ble scoret av Jānis Kaufmanis, men syv poeng og åtte returer ble scoret av Apsītis.

Den femte kampen spilles lørdag i Valmiera. Vinneren av dette paret i semifinalen venter på basketballspillerne «VEF Rīga».