de elleve minuttene som beseglet Bleues» nederlag i håndball-VM-finalen

To diametralt motsatte ansikter. Og elleve minutter som var nok til å endre alt. Etter i stor grad å ha ledet fiendtlighetene i den første perioden (+4, 16-12 ved pause) av verdenshåndballfinalen søndag 19. desember, kollapset det franske kvinnelaget i håndball i den andre. Fremfor alt var det elleve marerittaktige minutter, mellom den 41. og den 52., som endte opp med å definitivt besegle hans skjebne. Elleve minutter uten scoring.

Det er 19 minutter igjen og Frankrike, som startet dårlig den andre halvtimen, ligger to mål under (20-22). Ballen som ble kastet i ansiktet til Cléopâtre Darleux (42 °) oppsummerer perfekt begynnelsen av den andre perioden av Bleues: kaotisk.

De klarer ikke lenger å tvinge låsen til det norske forsvaret og mangler flyt i de offensive fasene. Spesielt de blå kolliderer med keeper Silje Solberg, i brann (24/12, 50 % av totalt redde skudd). Dette er tilfellet med den 45. på et kast med Grace Zaadi, deretter 46 minutter da han avverger et skudd fra Lucia Granier. Den norske keeperen skinner minuttet senere, denne gangen med en dobbelredning, fra et nimetersskudd av Laura Flippes, deretter et nytt restitusjonsforsøk av Pauletta Foppa.

På deres side er muren og forsvaret av Azzurri ikke lenger der. Laura Glauser, til tross for forfatteren av en utmerket førsteperiode med seks redninger, avverger ikke lenger noe skudd (6/27 totalt, 22 % av redningen). Hun hadde tillatt for å hindre at nordmennene kommer tilbake til scoring i første periode. Fremfor alt hadde han stilt spørsmål ved det motsatte angrepet. Det er alt det blå forsvaret som mangler soliditet. Foran klFor mye plass finner nordmennene intervallene og utnytter det til å utvide gapet ytterligere.

Ti minutter senere (51.) ligger spillerne til Olivier Krumbholz, fortsatt uløst, under med seks mål (20-26). Det var Laura Flippes som på en skranke (52.), setter en stopper for den franske mangelen og vekker angrepet til Bleues ved å registrere en upåklagelig lobb (21-26). Men gapet har vokst, selvtilliten har skiftet side, til og med dynamikken.

«Vi er veldig lei oss for å ha tapt, å ha spilt veldig dårlig i andre omgang og å ha pådratt oss en stor scoring. Vi spilte veldig bra de første 20 minuttene, men vi burde ha gått til garderoben med to eller tre til. mål.

Olivier Krumbholz

inn i mikrofonen til BeIN Sports

Helt på drift scoret Bleues sitt 22. og siste mål for kampen et minutt før sluttsignalet. Uten engang å bry seg om å feire eller snappe et smil. For det franske laget vil ha tapt 31 minutter for å komme øverst på pallen og nå dobbelen etter OL-tittelen i sommer.