Daugavpils tar 16. plass i den store Madrid-turneringen

BFC Daugavpils-laget, grunnlagt i 2006, deltok i den ambisiøse internasjonale turneringen «Madrid Football Cup» fra 12. til 16. september, der 32 lag fra 20 land konkurrerte. I utmerket selskap oppnådde Daugavpils-laget 16. plass.

«Madrid Football Cup» er en av de sterkeste ungdomsfotballturneringene, der fotballgiganter som «Bayern Munich», «Barcelona», «Juventus», «Porto», «Atletico», «Chelsea», «Paris St Germain» I tillegg til lag på toppnivå kom deltakere fra Sveits, Russland, Østerrike, Sverige, Finland, Danmark, USA, Canada, Irland, Norge og Island. Daugavpils ble det første latviske laget som deltok i en slik turnering.

Kampene fant sted på to fotballbaser, på totalt seks forskjellige baner. På den første kampdagen ble det undergruppekamper, der BFC «Daugavpils» møtte svenske AIK, portugisiske «Porto» og det spanske laget «Alcobendas». I den første kampen mot svenskene vant laget vårt 1:0 (mål av Otto Oliver Kokin) og kastet bort mange andre store muligheter til å øke ledelsen.

I den andre kampen møtte de «Porto» og dette viste seg å være en historisk kamp, ​​for ungdommene fra akademiet vårt hadde aldri spilt mot en av de portugisiske gigantene før. I 2019 var det det portugisiske laget som vant UEFA Youth League, og beseiret Londons Chelsea i finalen. Daugavpils-laget viste alvorlig motstand mot motstanderen, og bare 11-metersstraffen som ble dømt kontroversielt av dommeren i de siste minuttene av første omgang tillot motstanderen å åpne stillingen – 0:1. Etter det innslupne målet tapte laget litt og tapte mot tittelmotstanderen med resultatet 0:3.

I den avgjørende kampen i undergruppeturneringen beseiret laget vårt enkelt og overbevisende den spanske klubben «Alcobendas», som var det klart svakeste laget i hele turneringen. Seier med 9:0 (to mål for Artyom Vinokurov og Rinald Sola, men Artyom Sokolov, Konstantin Chemodanov, Aleksei Valpeters, Kokin og Robert Kudryashov scoret hver) lot oss sikre oss en plass i 16-delsfinalen. Det skal sies at «Porto» spilte 0:0 mot AIK i siste gruppespillkamp.

I 16-delsfinalen møtte Daugavpils den tyske giganten Bayern München. Allerede i kampens 3. minutt kunne BFC Daugavpils åpnet scoringen, men spissen Rinaldas Sol klarte ikke å realisere den store muligheten. Kampens utfall ble avgjort av standardsituasjoner i andre halvdel av omgangen. «Bayern» tok dyktig to hjørnespark og avgjorde praktisk talt skjebnen til vinneren av kampen – 2:0. I andre omgang prøvde laget vårt flere ganger å score minst ett hederlig mål, men til slutt gjorde de en stor feil og slapp inn det tredje målet.

Han spiller 9-16. en av de beste russiske ungdomsakademiene «Chertanovo» var blant motstanderne. I 2017 var det Moskva-klubben som vant Madrid-turneringen. I starten av kampen ledet russerne 1-0, men i det 11. minutt scoret Kokin en vakker heading og utlignet. Helt til slutten av omgangen hadde Kokin og Nikita Yemelyanov muligheter til å score mål, men de forble uoppfylt. I andre omgang hadde Nikita Barkovsky de beste sjansene til å score et mål, men keeperen var fin. Alt tydet på at vinneren skulle avgjøres i 11-metersserien, men i stedet brøt det russiske laget gjennom forsvaret vårt i ett av angrepene og vant 2:1.

I dagens siste kamp, ​​nok en historisk kamp, ​​gitt at motstanderne for første gang var japanerne. «Vegalta Sendai» er et av de viktigste akademiene i Japan, noe som også tydelig ble demonstrert mot oss. I første halvdel av kampen dominerte japanerne fullstendig og tok ledelsen 2-0. I andre omgang endret kampforløpet seg totalt og laget vårt klarte ikke å realisere fire utmerkede målsjanser, som motstanderen svarte på med å realisere sin eneste sjanse – 0:3.

På turneringens tredje dag måtte laget spille kamp mot det nordirske landslaget, som eliminerte østerrikske «Admira» og spanske «Getafe» under turneringen. I en lignende kamp viste det irske laget seg å være overlegent med resultatet 1:0, så Daugavpils avsluttet sin deltakelse i denne turneringen på 16. plass.

Lagtreneren Dmitrij Bogdanov: «Dette er den høyeste turneringen vi noen gang har deltatt i. Organisasjonsnivået var fantastisk, fra å ønske teamet velkommen til catering og overnatting. Alt er tenkt på og alle nødvendige forutsetninger er lagt til rette for å spille i de sterkeste lagene. I løpet av turneringen kunne vi se tingene vi må jobbe med, men det viktigste er at vi klarte å kjempe med alle motstanderne. Dette viser at vi har utviklingsmuligheter. Guttene må dra nytte av erfaringen de har fått, for under turneringen var det en følelse av forundring, vi klarte ikke alltid å vise våre virkelige egenskaper. Vi er glade for å ha fått muligheten til å spille med TOP-lag som «Porto» og «Bayern». I denne turneringen så vi live hvordan de beste europeiske akademiene spiller. Fantastisk opplevelse!”

Vinneren av turneringen ble det svenske laget «Brommapojkarna», som for tiden er et av de beste europeiske lagene i denne aldersgruppen. I løpet av turneringen vant svenskene alle sine kamper, og slo overbevisende Atletico Madrid (2:0 i finalen), Bayern München (3:0), Vegalta Sendai (1:0) og Paris St .Germain (3: 0). 0).

Andreplassen ble vunnet av Atletico Madrid, bronse denne gangen gikk til Bayern. Bak de tre beste var slike giganter som «Barcelona», «Aarhus» i Danmark, «Paris St. Germain», «Krasnodar», «Chelsea», «Juventus», «Porto», «Kawasaki Frontale», «Lugano» , «Chertanovo» og andre lag.

I turneringen klarte laget fra Daugavpils å overvinne lagene til Sverige, Finland, Island, USA, Canada, Japan, Finland, Østerrike, Spania, Norge og Irland.

Under turneringen ble mulighetene for at laget vårt deltar i denne turneringen i de påfølgende årene, samt muligheten for å delta i andre turneringer på høyt nivå, diskutert. På turens siste dag besøkte laget vårt «Santiago Bernabeu» stadion, og avsluttet dermed besøket til Spania!

BFC Daugavpils Football Academy uttrykker sin enorme takknemlighet til Daugavpils bystyre, Daugavpils Sports Authority, Daugavpils Football School, Latgale Football Center, «Regula Baltija», samt foreldrene til fotballspillerne for deres samarbeid i organisasjonen av turen.