Champions League: Bodo / Glimt – Legia Warszawa. En verdifull seier for de polske mesterne i Norge

Luquinhas sitt første mål for Legia ble scoret etter 120 sekunder takket være konsekvent handling på høyrekanten. Kacper Skibicki, som viste en presis pasning, ga Luquinhas en god scoringsposisjon, som han snudde til mål.

Etter å ha tatt ledelsen raskt, hvilet ikke Legia på laurbærene og fortsatte å gjøre jobben sin. Czesław Michniewicz-spillerne prøvde å score enda et mål. Og de lyktes med denne kunsten på slutten av den første utgaven. Emreli dirigerte ballen i hjemmelagets mål i det 41. minutt fra kloss hold. Den aserbajdsjanske spissen utnyttet forvirringen i feltet etter å ha tatt et hjørnespark.

Kort før pause scoret vertene et kontaktmål. Scorer på 1:2 var Erik Botheim, som brukte et innlegg fra høyre og slo Artur Boruc med en heading på nært hold.

Andre omgang startet også bedre for Łazienkowska 3-spillerne. I 61. Emreli dirigerte ballen i mål for andre gang. Den andre assisten i denne kampen ble laget av Skibicki, som nok en gang viste presisjon. På sin side fullførte den aserbajdsjanske angriperen en brakett på sin offisielle debut.

Bodo / Glimt scoret et kontaktmål på slutten av kampen. Forfatteren sikkerhetskopierte den dagen – Pernambuco. Brasilianeren kom tilbake umiddelbart etter pause, og ga i det 78. minutt, da han slo Boruc, nordmennene håp om omkamp i Warszawa.

Norgesmesterens innsats ble imidlertid stoppet av hans fotballspiller Morten Konradsen, også han innbytter, som fikk med seg to gule kort med mindre enn et kvarters mellomrom og måtte forlate banen. Deretter flyttet legionærene kampen ut av sitt eget sekstenmeterfelt og opprettholdt et gunstig resultat.

Legia ble rykket opp til Champions League-gruppespillet for siste gang i sesongen 2016/2017. Siden den gang har hun vunnet det polske mesterskapet fire ganger, men hver gang ble hun eliminert i kvalifiseringsrundene til Europas toppklubbkonkurranser. I de tre siste Champions League-forsøkene ble Legia deretter eliminert av FK Astana, Spartak Trnava og Omonia Nicosia.

Denne gangen vant klubben fra den polske hovedstaden norgesmesteren i første runde. Bodo/Glimt dominerte den hjemlige konkurransen forrige sesong og vant mesterskapet 19 poeng foran Moldes andre. I Norge fortsetter konkurransen i vår-høst-systemet. I november feiret klubben, med base i byen Bodø (ca. 1200 km nord for Oslo), som ligger utenfor polarsirkelen, det første nasjonale mesterskapet i sin 104 år lange historie.

Kampen Bodo / Glimt – Legia Warszawa er den første kampen i første runde av Champions League-kvalifiseringsgruppene. Omkampen spilles i den polske hovedstaden førstkommende onsdag.

Bodo / Glimt – Legia Warszawa 2: 3 (1: 2)

Mål: Botheim 45 + 1, Pernambuco 78 – Luquinhas 2, Mahir Emreli 41, 61

Bodø / Glimto: Nikita Haikin – Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode (88. Marius Hoeibraaten), Fredrik Andre Bjoerkan (41. Morten Konradsen) – Sondre Brustad Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Hugo Vetlesen (69. Sebastian Tounekti), Erik Botheim, Lasse Selvaag Nordaas (46 ° Pernambuco)

Legion: Artur Boruc – Artur Jędrzejczyk, Mateusz Wieteska, Mateusz Hołownia – Kacper Skibicki (83. Mattias Johansson), Bartosz Slisz, Andre Martins (84. Ernest Muci), Filip Mladenovic – Bartosz Kapustka, Mahir Emreli (79. Rahael Lopes)

gule kort: Moe, Konradsen – Kapustka, Boruc, Mladenovic

Rødt kort: Konradsen (82, bak det andre gule kortet)

Dømme: Juxhin Xhaja (Albania)