Canadas hockeylag taper sensasjonelt mot Norge; mens Sverige tar til takke med Danmark

Nordmennene «Arena Riga» slo kanadierne med en score på 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0).

Halvveis i første tredjedel tok nordmennene ledelsen med en scoring fra Andreas Martinsen, men i starten av andre omgang, etter under to minutter spilt, doblet Sondre Olden ledelsen.

Kanadierne klarte å score det første målet først midt i andre periode, da Milan Lucic markerte seg med et presist skudd.

Etter å ha byttet keeper til sjette mann, utlignet Canada kampen med bare 11 sekunder igjen av reguleringen da Lawson Crouse satte pucken forbi nordmennene foran mål.

Isaac Hansen, Olden, Matias Tretenes og Tomas Ulsen slo den kanadiske keeperen i straffer etter kampen for å gi nordmennene seier.

I gruppe B har Sveits 18 poeng på seks kamper, Tsjekkia har 13 poeng og Canada har 12 poeng, som allerede har sikret seg en plass i sluttspillet. Latvia har sanket 11 poeng, Slovakia har åtte poeng, Norge har seks poeng, Kasakhstan har fire poeng, men Slovenia har ikke tatt poeng.

På den annen side, i undergruppe A i Tammerfors, slo Sverige også tilbake og beseiret Danmark med en score på 4:1 (1:1, 1:0, 2:0).

Etter å ha spilt mindre enn fire minutter klarte de danske hockeyspillerne å score 1:0, Niklas Jensen slo den svenske keeperen. Senere i første tredjedel utlignet svenskene da Dennis Everberg scoret ti minutter etter at målet ble sluppet inn.

Sverige klarte å ta ledelsen i andre periode etter at André Peteshon scoret de fleste målene i kampens 33. minutt, men Lukas Raimonds og Karl Grundström skilte seg ut blant svenskene med presise skudd i den avsluttende perioden.

I gruppe A leder USA med 18 poeng på seks kamper, Sverige har 17 poeng og Finland har 13 poeng, som alle har sikret seg en plass i 16-delsfinalen: ni poeng til Tyskland, åtte poeng for Danmark, fire. poeng for Frankrike, to for Ungarn, men Østerrike har ett poeng på seks kamper.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe fortsetter sin medaljekamp i kvartfinalen, mens de svakere lagene i begge grupper forlater den sterkere divisjonen, med Polen og Storbritannia i topp 16 neste år.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap av de finske byene Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.