Britt du Pree vinner og taper finalen i den internasjonale turneringen i Norway Houtens Nieuws

8. desember kl. 21.25

Sport Del nyhetene dine

Fra 23. til 27. november 2021 fant J5 tennisturneringen til Det internasjonale tennisforbundet (ITF) for barn opp til 18 år sted i Stavanger, Norge. Takket være hennes gode resultater under J4 i Heiveld i Belgia og J5 i Haag og J4 i Emmeloord, kvalifiserte 14 år gamle Britt du Pree fra TPV De Doordraaiers seg til hovedturneringen hvor hun ble nummer seks.

Britt startet turneringen med godt humør. Etter å ha slått en norsk motstander 6-0 6-0 i 1. runde, en engelskmann 6-0 6-2 i andre runde og en ukrainer 6-3 6-3, er semifinalen nådd. I semifinalen måtte Britt konkurrere mot en nordmann, som hadde beseiret seed nummer 2 i starten av turneringen. Til tross for uhemmet spill av den norske elsklingen, hvis suksess også ble lagt merke til av lokale medier, klarte Britt å vinne 6-3 6-3 for å komme til finalen. I finalen måtte Britt konkurrere mot den første danske spilleren, som med sin 445. plass på den internasjonale ungdomsrankingen var over 800 plasseringer høyere enn Britt. Til tross for forskjellen i stillingen ble dansken beseiret 6-3 6-3 og den første seieren i en internasjonal turnering var et faktum.

Finalen ble også nådd i double med den nederlandske sporadiske partneren Lena Beckx. Etter å ha tapt dobbeltfinalene i J4 Emmeloord og J5 Haag, en ny sjanse til å vinne en internasjonal dobbelttittel. Vil tre ganger være en trolldom? Dessverre, til tross for de to settpunktene, ble doublefinalen tapt av den danske førsteseedede 3-6 5-7. Et resultat som ville vært signert på forhånd, men skuffende for de to tapte settpunktene.

Dog en meget bra turnering fra Britt og et sprang fra 395 plasser på den internasjonale rankingen til 866. Det første internasjonale året endte til slutt med en fin 874. plass og hun går med godt humør inn i 2022.