Bølgen av raskt tapte mål fratar latviske hockeyspillere en sjanse mot Tsjekkia Høydepunkter / Artikkel

Artūrs Kulda scoret for den latviske landslagsspilleren tidlig i tredje periode, men utfallet av kampen ble stort sett avgjort mye tidligere.

Tsjekkerne klarte å starte kampen vellykket, og sikret en tremålsledelse på syv minutter, men den første tredjedelen ble fulgt av 5:0.

Første mål for det tsjekkiske landslaget

Hinex Zohorn samler pucken foran Elvis Merzlikins mål og slår den latviske målvakten, og avslører resultatet på 5’en.

Det tsjekkiske landslaget dobler ledelsen

Mindre enn et minutt senere lukket Roman Cervenko det numeriske flertallet og doblet den tsjekkiske fordelen.

Tsjekkerne dominerer 3:0

Det var ikke en gang to minutter før tapet av det tredje målet: Tsjekkerne vant pucken i det latviske området og etter en solopause klarte Michael Spacheck å slippe pucken til Merzilikin blant livvaktene.

Fjerde mål for det tsjekkiske landslaget

En firemålsledelse for Tsjekkia ble sikret av Tomass Hertl, som brøt inn i mål og kastepucken hans fløy opp i luften på en høy bane fra Merzlikkins livvakt. Forsvarsspiller Kristaps Sotnieks forsøkte å trekke ut pucken med hendene, men falt i mål.

Det tsjekkiske landslaget scorer fem mål

Frem til pause var latviske fans nok en gang skuffet over David Pastrņāk, som stengte pasningen til David Krejči foran det tomme hjørnet av målet.

Samtale med Christian Ruby

Den første kampen i mesterskapet ble spilt av forsvarsspiller Kristiāns Rubīns, som etter den første tredjedelen i et intervju på latvisk TV sa at han forstod med lagkameratene på banen uten problemer. Rubin forklarte at latviske spillere gir motstanderne for mye tid til å kontrollere pucken, og de må spille mer aktivt.

I starten av den andre tredjedelen erstattet Artūrs Šilovs Merzļikins i mål, og landslagsrookien kom inn i kampen med suksess. Den latviske landslagsspilleren begynte også å true målet voktet av Karel Vejmelka, men det tsjekkiske landslaget beholdt en komfortabel ledelse.

Samtale med Rodrigo Apple

Den latviske landslagskapteinen Rodrigo Ābols innrømmet etter den andre tredjedelen at laget trengte å gjenvinne tilliten i resten av kampen, ettersom neste kamp allerede venter på dem på fredag. Eplet berømmet Šilov for hans gode deltakelse i spillet.

Artūrs Kulda scorer det eneste målet for Latvia

Da kampen ble gjenopptatt i tredje periode, ble humøret til de latviske fansen forbedret av Kulda, som var den første som slo pucken i Vejmelka og reduserte fra angrepet.

Tsjekkiske hockeyspillere angrep mer i den siste tredjedelen, men uten for mye press på mål, og prøvde hardere å spille pucken for en effektiv avslutning. I tillegg presterte Šilovs perfekt i det latviske målet, som forble ubeseiret under kampen og ble anerkjent som lagets beste.

Både det tsjekkiske og det latviske landslaget i gruppe B har hatt én seier og to tap tidligere, så nok en fiasko for laget kompliserer mulighetene deres for å komme seg til kvartfinalen. Det latviske landslaget ligger på 6. plass i gruppen etter fire spillerunder, fire poeng bak innehaveren av fjerdeplassen, Tsjekkia.

Samtale med Kristaps Sotnieks

For Sotnieks var kampen mot Tsjekkia den 87. kampen for landslaget, rekord for det latviske landslaget. I et intervju før kampen med latvisk fjernsyn innrømmet Sotnieks at han var fornøyd med det største antallet kamper på landslaget, men det viktige er å vinne kampen mot tidligere ubeseiret Tsjekkia. Laget må være aggressivt og må ikke rykke ned, understreket Sotnieks.

Latviske hockeyspillere ga tidligere innrømmelser til det amerikanske og finske landslaget, men de beseiret nordmennene. På bekostning av tsjekkerne er det seier over Storbritannia, samt tap mot svenskene og østerrikerne. Men i kampen mot Østerrike tapte tsjekkerne i skudd etter kampen, så de hadde ett poeng mer på tabellen før kampen enn Latvia.

I kampen mot tsjekkerne ble det latviske landslaget supplert med Ruby, hvis sesong i Nord-Amerika er avsluttet.

I dagens første kamp i gruppe B slo det amerikanske laget det britiske laget 3: 0. I gruppe A beseiret imidlertid Tyskland det danske landslaget 1: 0, og på slutten av kvelden slo det kanadiske landslaget Kasakhstan 6:3. Det er satt et senere starttidspunkt for begge gruppe A-kampene i Helsingfors, da de første planene ble stoppet på en mindre arena torsdag ettermiddag.

Det latviske landslaget, med trener Harry Vītoliņš i spissen, må fortsatt spille fredag ​​mot Østerrike, søndag mot engelskmennene og tirsdag 24. mai mot det svenske landslaget.

I første fase av mesterskapet deles 16 lag inn i to grupper, hvor det spilles en gruppeturnering. De fire sterkeste lagene fra hver gruppe går videre til kvartfinalen. Verdensmesterne kunngjøres 29. mai.

Stem på den beste spilleren i den latviske landslagskampen mot Tsjekkia Resultater