Bloom fortsetter sin flotte sesong med andreplass i konkurranser på UCI-nivå i Norge

UCI Category 1 Mountain Bike (MTB) Olympic Cross Country (XCO) «Rye Bike Festival» fant sted søndag i Norge. Den latviske mesteren Mārtiņš Blūms vant andreplassen i elitekonkurransen for menn.

Innholdet vil fortsette etter kunngjøringen

Til tross for at Mārtiņš Blūms av objektive grunner ikke gikk til finalen i verdenscupen, som fant sted i USA for over en uke siden, fortsetter konkurransesesongen. Dette er den nest mest suksessrike sesongen i Mārtiņšs karriere siden 2017, da han triumferte i den samlede verdenscupstillingen i U23-gruppen.

Søndag startet Cēsis på Rye Bike Festival i Norge, ved Oslo. Konkurransen samlet et stort antall deltakere fra nord- og vesteuropeiske land. 28 utøvere deltok i eliten for menn.

I en spennende kamp vant Bloom andreplassen. På store deler av distansen var trenerens elev Jānis Mūsiņš i ledelsen, men på siste runde ble han forbigått av et lagmedlem fra «CST PostNL Baffang»-teamet Sebastian Karstensen. Til slutt ble de begge atskilt med bare tre sekunder. Tredjeplassen gikk til norske Erik Hegstadt, som tapte fire sekunder for Bloom.

Mārtiņš fikk 40 poeng på UCIs verdensranking, noe som vil tillate ham å bli 32. på verdensrankingen.