Birkentāls og Balodis kvalifiserer seg nesten til løpet – Vintersport – Sportacentrs.com

# I det første sprintløpet av IBU-cupen var Rūdis Balodis på 69. plass med to feil, men Renārs Birkentāls ble på 86. plass, og gjorde halvparten av feilene.

# I dagens løp, hvor den første spurten gikk, var 22 år gamle Balodis punktlig i første skuddlinje, men gjorde en feil i den andre, og ga ham 63. plass på 91. ski og 46. i skyting. Det betyr at jeg går glipp av morgendagens løpsløp, åpent for de 60 beste skiskytterne.

# Renārs Birkentāls, som var ett år yngre, stengte også alle mål på det første skuddet, noe som ga ham 32. plass høyt på den tiden, men på det andre skuddet klarte han ikke å fortsette det han hadde startet, gjorde to feil og falt ut. Høyere 60. Interessant nok endte Renārs en posisjon høyere enn den andre latviske representanten Balodis, og slo ham med 0,5 sekunder. Birkentals var den 77. raskeste skien i dag. Som et resultat var selv den 21 år gamle skiskytteren veldig nære (3,8 sekunder) for å kvalifisere seg til løpet.

# Gullmedaljen ble vunnet av nordmannen Alexander Fjeld Andersen, den andre ble vinneren av sesongens første sprint, tyskeren Lukas Fratcher, og den tredje var den russiske skiskytteren Vitaly Tomshin. Alle tre skjøt feilfritt.