Bendikas og Rastorgujev-duoen vinner historisk bronse i stafett for blandede par – Vintersport – Sportacentrs.com

På den første banen var den ledende latviske skiskytteren Baiba Bendika ufeilbarlig, og gikk ut av banen på femte plassering og bare 5,5 sekunder bak lederen. Lenger ut på avstanden fortsatte latvieren å tette gapet til lederen, og tapte bare 3,1 sekunder etter 2,6 kilometer. Riktignok kom de ti beste utøverne i mål på under 11 sekunder.

Bendika skjøt seg opp, brukte et reserveskudd og ga stafettpinnen til Andrej Rastorgujev på sjetteplass, og tapte drøyt 11 sekunder til lederne Norge. I mellomtiden, etter andre tonehøyde, måtte Anaï Chevalier-Boucher ta en straffesløyfe, noe som senket det franske paret til 17. plass i det første byttet, 39,2 sekunder bak nordmennene.

Rastorgujevs, som skjøt liggende, stengte alle fem målene og lot Latvia rykke opp til andreplass. Rastorgujev var bare 1,3 sekunder bak leder Vetle Kristiansen og de norske.

I den fjerde skytingen stengte svenske Jespers Nelin fem mål uten ekstra patroner, og tok ledelsen. Rastorgujev brukte en reservepatron for å holde på andreplassen ved overleveringen, men feil av Christiansen falt nordmennene til femteplass. I mellomtiden hadde en av hovedfavorittene, Frankrike, klatret opp til sjuende etter et vellykket skudd.

Da han skjøt den liggende Bendika for andre gang, brukte latvieren to reservepatroner. Sverige økte ledelsen til 17 sekunder, men Canadas Emma Lunder slo også Bendika med ett sekund, og skjøt feilfritt.

I seksjonen av løypa opp til sjette bane ble Bendik ikke bare tatt, men også forbigått av norske Reiselanna og østerrikske Hauser, Latvia raste til femte plassering, men forble i ledende gruppe, som var på to og en halv andre fra andre til femte plassering.

I sitt siste stående skudd brukte Bendika alle tre reserveskallene, eliminerte fem mål, og sendte fakkelen til Rastorgujev i siste runde, 30 sekunder bak leder Sverige og mindre enn 23 sekunder fra pallen.

Vetle Kristiansen var veldig rask og idiotsikker i nest siste skuddveksling, rettet opp sine tidligere feil og passerte Sverige. Rastorgujevs var også perfekt og rask til å skyte, noe som gjorde at Latvia kunne rykke opp fire plasser. Etter den syvende banen bommet Rastorgujev på pallen med 13 sekunder.

Norges representant fortsatte feilfritt inn i siste tonehøyde og brøt fra de nærmeste følgerne. Rastorgujev fortsatte også å demonstrere en utmerket prestasjon, og lukket fem mål med syv patroner i det siste skuddet og brøt inn blant de tre beste.

I siste etappe av banen beholdt Rastorgujev ikke bare ledelsen over sine nærmeste forfølgere, men trakk seg også unna og vant en historisk bronse sammen med Bendik. Norge feiret seier både på etappe- og sammenlagt sesongstilling i mixed pairs-stafetten, mens sølvmedaljen gikk til den sveitsiske duoen.

Verken Litauen eller Estland kom til mål, forbigått med én runde.

Bendika og Rastorgujevs satte et tidenes beste resultat i mixed pair-stafetten for Latvia, og vant bronsemedaljer. Tidligere denne samme duoen i 2018/2019. I 2008-sesongen vant han en syvendeplass i verdenscupen i Pokluk.