Bendika havner på 21. plass på sprinten, og sikrer seg en plass i jakten

Andreplassen ble tatt av tsjekkiske Marketa Davidova, som var 18,1 sekunder bak vinneren, mens de tre første, som tapte mot tyskeren med 20,1 sekunder, ble fullført av franske Gillia Simone. Andre- og tredjeplassen bommet bare målene sine én gang i den andre omskytingen.

I første tonehøyde gjorde Bendika, som gikk inn på banen med nummer 57, feil, men på andre skuddlinje skjøt hun feilfritt. Han kom i mål ett minutt og 7,2 sekunder bak vinneren.

På banen oppnådde den latviske utøveren det 30. raskeste trinnet, mens raskest var sloveneren Anamarija Lampiča, som inntil nylig konkurrerte blant de beste langrennsløperne både i verdenscupen, i verdensmesterskapet og i OL. Lambics nærmeste følger Hanna Eberja fra Sverige var 27 sekunder foran henne.

99 skiskyttere startet sprintrennet. På første etappe i den finske byen Kontiolahti tok Bendika 28. plass på sprinten, 31. plass i jakten og 44. plass i den individuelle disiplinen. På første etappe ble seieren på sprinten feiret av østerrikeren Liza Teresa Hauser, andreplassen ble tatt av italienske Liza Vitozzi, og tredjeplassen ble tatt av svenske Linna Pešone.

Etter fire løp ligger Bendika på 32. plass med 43 poeng i den samlede verdenscupstillingen. Leder med 220 poeng er Simona, på andreplass italienske Liza Vitozzi med 208 poeng, fulgt av Hermane-Vika med 195 poeng.

Innholdet fortsetter etter reklame

På dette stadiet vil den beste latviske mannlige skiskytteren Andrejs Rastorgujevs, som vant tredjeplassen på sprinten søndag i International Biathlon Union (IBU) Cup i den svenske byen Idre og kvalifiserte seg til PK-konkurransen, mest sannsynlig oppleve en re- gå inn i PK-kretsen etter å ha blitt diskvalifisert for brudd på antidopingregelen.

Herrene skal fredag ​​konkurrere på ti kilometersprinten. Lørdag blir det forfølgelsesløp for kvinner og 4×7,5 km stafett for menn, og søndag – forfølgelsesløp for menn og 4×6 km stafett for kvinner.

Tredje etappe i verdenscupen går fra 15. til 18. desember på Annecy-Legrand Bornan-kretsen i Frankrike, mens finalen av de ti etappene i PK-konkurransen er planlagt i Oslo i mars.