Beijing OS: Latviske idrettsutøvere starter 6. februar

Raimo Viganti | Bilde: «Creative Loru»

I morgen, 6. februar, deltar latviske representanter i to disipliner under de olympiske leker i Beijing.

Klokken 9:00 Deltakelse på ski på 30 (15 + 15) kilometer har startet Raimo Vigants.
Klokken 13:30 Ved starten av det tredje og fjerde kjelkeløpet for menn, der Latvia vil være representert Kristers Aparjods, Gints Bērziņš og Artūrs Dārznieks.

Direktesending av alle konkurranser vil være tilgjengelig på «Latvian Television» Første side.

Les alle nyhetene om OL i Beijing HER.

Raimo Vīgants starter i langrenn på skateboard den tredje dagen av de olympiske leker i Beijing, og det samme vil tre latviske kjelkeløpere Kristers Aparjods, Gints Bērziņš og Artūrs Dārznieks ta de to siste løpene i kampen om medaljer i akesport.

21:00 Etter latvisk tid starter konkurransen på 30 kilometer skiathlon, hvor Vīgants starter med det 49. tallet. Tiden i Latvia på den tiden er også nevnt nedenfor. Konkurransen vil bli sendt direkte på latvisk TV-kanal 7 (LTV7). 15 kilometer skal tilbakelegges i klassisk stil og 15 i fristil.

Dette er de første olympiske leker for en latvisk langrennsløper. Klokken 13.30 blir den første turen i akesporten forbeholdt menn, men den andre turen er berammet til 15.15. Konkurransen sendes direkte på LTV7. I det tredje løpet vil utøverne starte basert på sin plass: Kristers Aparjods som femte, Gints Bērziņš som sjette og Artūrs Dārznieks som nummer 22.

I det fjerde løpet vil utøverne starte i omvendt rekkefølge, der forfatteren av det beste resultatet løper sist etter tre løp. Etter de to første løpene er den høyeste plassen besatt av Aparjods, som var på fjerde plassering etter det første løpet, men rykker ned en plassering lavere etter det andre. Bērziņš, som tok syvendeplassen etter det første løpet, var i stand til å forbedre sin posisjon og bli nummer seks etter et vellykket andre løp.

På sin side fikk gartneren nesten et fall i det første løpet, som et resultat av at han etter to løp bare tok 22. plass i konkurransen av 34 startende idrettsutøvere.

Leder etter to løp er tyskeren Johannes Ludwig, som i summen av to løp satte en tid på ett minutt og 54.501 sekunder. Den andre, bak lederen på 0,039 sekunder, er østerrikeren Wolfgang Kindl, men topp tre stenges av italieneren Dominik Fischnaller, som viker for tyskeren på 0,304 sekunder.

Aparjod er 0,460 sekunder bak Ludwig og Bērziņš på 0,662 sekunder. På sin side taper gartneren 3.035 sekunder fra lederen etter to turer. I Pyongyang tok Aparjods 11. plass, samt ble nummer seks på lagstafetten som medlem av det latviske landslaget. Gartneren tok 24. plass, men Bērziņš er konkurransens rookie.

Søndag ble medaljene delt inn i syv disipliner: hurtigløp, snowboard, trampoline, aking, freestyle, langrenn og alpint. I Beijing er Latvia representert ved de olympiske leker av 57 utøvere i 11 idretter: hurtigløp, skiskyting, bob, kunstløp, langrenn, freestyle, hockey, alpint, aking, skjelett, kortbane, alpint og langrenn. duell.