Argentinske fotballspillere vinner verdensmesterskapet på straffer, Messis oppdrag fullført. Utvalgt / Artikkel

I finalekampen for Argentina scoret Messi i ordinær tid og Angel di Maria scoret også. Kylian Mbappe har utmerket seg for Frankrike med tre mål. Messi ble tildelt Ballon d’Or som den beste spilleren i den siste turneringen ved prisutdelingen.

Straffer etter kamp

I etterkampens 11-meterspark fra Messis løp landet argentinerne alle fire sparkene. Franciem Mbappe slo inn åpneren, men Damian Martinez reddet på mål etter Kingsley Comans angrep og Aurelien Chuameni bommet. Gonzalo Montiels mål sørget for seier til Argentina.

Frankrike var de tidligere innehaverne av verdensmesterskapet, etter å ha vunnet trofeet i 1998. Argentina vant tidligere mesterskapstitlene i 1978 og 1986.

Det argentinske landslaget avslører resultatet

Argentinerne startet kampen med energi, mens franskmennene var sløve i angrepet og endte naturlig nok opp med å tape. Ousmane Dembele gjorde en feil i 16-meteren og snublet di Maria, som dommeren tildelte straffe for. Messi ga den franske målvakten Hugo Lloris ingen sjanse fra 11 meter, og i det 23. minutt var stillingen åpen.

Argentinas ledelse når 2:0

For Frankrike kostet et forsøk på å sette i gang et angrep mot en storstyrke et andre mål. I en lynrask kontring kom Argentina over omgangen med et par pasninger og Di Maria slo ballen på mål i 16-meteren.

Franskmennene scorer sitt første mål

Starten av andre omgang viste ikke intrigene som skulle komme, men franskmennene klarte å samle seg. Nicolas Otamendi fikk ned Randal Kolo Muani i 16-meteren og Mbappe scoret en straffe i det 80. minutt.

Frankrike uavgjort for første gang

Bare et minutt senere spilte franskmannen ballen til Mbappé for frispark i 16-meteren og stillingen ble utlignet til 2-2.

På ekstraomganger tok argentinerne ledelsen igjen

I tillegg var franskmennene raskere, men det argentinske landslaget visste å utnytte muligheten. Lautaro Martinez sitt spark ble reddet av Lloris, men etter Messis gjenspark sparket forsvarsspilleren ballen for sent – ​​den hadde allerede krysset mållinjen i lufta.

Det franske landslaget scorer 3:3

Franskmennene reddet ut igjen. I 16-meteren traff ballen Gonzalo Montiel i armen og dommeren indikerte straffe. Mbappé innså muligheten.

I knockout-turneringen slo de argentinske fotballspillerne Australia og beseiret Nederland på straffe etter kampen, men sikret seg finalen med en overbevisende seier over kroatene, som ble vinnerne av 3. på lørdagsplassen. Frankrike beseiret Polen, England og Marokko i sluttspill på vei til finalen.

32 landslag stilte i sluttfasen av verdenscupen i Qatar, som ble delt inn i åtte grupper i første etappe av turneringen og spilte round robin frem til 2. desember. De to beste lagene fra hver gruppe gikk inn i eliminasjonsfasen, som ble avsluttet med finalen 18. desember.