Norge vinner tre poeng mot Østerrike i hard kamp – Hockey – Sportacentrs.com

• Det østerrikske landslaget hadde allerede scoret to overraskelser, scoret et poeng mot USA og slo Tsjekkia i går. Med suksessen i dagens kamp ville Østerrike ha gitt et godt tilbud til kvartfinalen, men det er de ikke slik det er. var.

• Dette er Norges andre seier i turneringen, men nordmennenes håp om kvartfinalen var allerede skyet av tapet for Latvia og et poeng gitt til engelskmennene. Norge rykket imidlertid opp til fjerdeplass i sammenlagt.

• I fortsettelsen av turneringen har Norge kun kamper igjen mot favoritter: Sverige, Tsjekkia og USA.

• I dagens kamp scoret Mats Rosseli Ulsen tre poeng (2 + 1) for Norge, mens Andreas Martinsen (1 + 1) og Ken Andre Ulimb (0 + 2) fikk to poeng hver.

• Østerrike tok ledelsen først med en straffe, og målet ble tildelt selv etter at videoreprisen ble gjennomgått. Østerrike hadde en stor sjanse til å øke ledelsen, men i flertall som fulgte slapp Østerrike inn selvmål.

• I starten av andre periode ble videoreprisen brukt til å evaluere målene nordmennene allerede hadde scoret, og de ble talt opp. De to lagene vekslet mål til slutten av perioden, hvor nordmennene tok ledelsen tilbake.

• I starten av tredje periode fikk Philipp Wimmer, den østerrikske hockeyspilleren, en hard straffe for et dytt i powerplay, som gjorde at Østerrike var i mindretall i fem minutter, og Ulsen fikk flertallet på fire mot tre .

• Til tross for at Norge hadde en langsiktig tomålsledelse i tredje periode, tvang Østerrike motstanderne tilbake i egen sone. Ved 57-tiden utlignet Østerrike nesten med flertall, men utnyttet ikke de utmerkede påfølgende sjansene og det endte med at nordmennene kastet pucken i et tomt mål.

Norge – Østerrike 5: 3 (1: 1, 2: 1, 2: 1)

Mål: 7:48 Heinrichs (Vukovics, Schneider) (pluss) 0: 1, 7:33 Rosseli Ulsen (KA Ulimb) (min.) 1: 1, 20:55 Martinsen (Johannsenses, Rosseli Ulsen) 2: 1, 26 : 54 Haudum (Unterweger, Ganahl) (annet) 2: 2, 31:44 Roymark (Haag, Norstebo) 3: 2, 47:32 Rosseli Ulsen (Martinsen) (annet) 4: 2, 56:12 Schneider ( Vukowitz , Heinrichs) (annet) 4: 3, 59:47 Ronnilds (Jacobson) (tv) 5: #
Skudd: 26:27
Straffeminutter: 14:33
Keepere: Haukeland – Kickert