Det finske hockeylaget slår Norge overbevisende. Beste episoder/artikkel

Resultatet av kampen var allerede avslørt: I det andre minuttet utnyttet Matiss Olimbs motstanderens feil og sendte pucken i mål, og nådde 1:0 i favør Norge.

De lyseste episodene av spillet

Norge tar uventet ledelsen

Finlands respons var ikke lang – Atte Ohtama utlignet i det 15. minutt, og nådde 1:1. Med dette resultatet gikk lagene på pause selv etter den første tredjedelen.

Finnene utlignet resultatet

Den andre tredjedelen startet også med mål, denne gangen i det andre minuttet ble Anton Lundel fremhevet, som vakkert og presist sendte pucken opp i høyre hjørne og nådde 2:1 i favør Finland .

Lundel tar Finland i ledelsen

Finnene fortsatte offensiven og midt i den andre tredjedelen var resultatet allerede 3:1 i favør Finland. Denne gangen ble den kuratert av Kim Nousiainen. I denne tredje tillot det finske hockeylandslaget ikke engang motstanderne å ta igjen.

Nousiainen scorer 3:1 til fordel for Finland

Betydelig nok startet også den tredje tredjedelen med mål, og igjen i det andre minuttet. Denne gangen klarte nordmennene å redusere gapet, for å være presis Tobias Lindtrom.

Norge reduserer målgapet

Nordmennene kunne ikke glede seg lenge, da Jere Innala likevel scoret to mål i det åttende minuttet av den tredje tredjedelen.

Finland styrker sitt lederskap

Med mindre enn sju minutter igjen av kampen ga Hannes Bjorninen nok en gang nordmennene en ubehagelig overraskelse, og tok ledelsen 5:2.

Finland spiller allerede det femte målet

Begge nordiske lag spilte sine to første gruppekamper med like resultater, og vant og tapte samtidig. De nåværende verdensmesterne, finnene, beseiret det amerikanske landslaget (2: 1), men etter kullene etter kampen tapte de mot Kasakhstan (1: 2). Norge har derimot tap for Tyskland (1:5) og seier over Italia (5:1).