Det latviske laget i Frankrike er blant dusinvis av toppland i Motocross of Nations / Artikkel

Det latviske laget samlet 109 poeng på tre bortekamper, men hjemmelaget, franskmennene, ble vinnere av Nations Cup for sjuende gang med 14 poeng. Lagene til Australia (34 poeng) og Italia (43) kom også inn i topp tre.

Motocross of Nations er en flott feiring av motorsport og en sann festival for fans. Flere nasjoner kjempet med nebb og klør om seier i den samlede klassifiseringen, men det latviske landslaget kunne glede seg over muligheten til å konkurrere i A-finalen blant de 20 beste motocrossnasjonene.

Flaks hjalp ikke latvierne denne gangen i Frankrike.

I det første løpet, hvor ryttere fra MXGP- og MX2-klassene konkurrerte, ble Jonas nummer 13, mens 15 år gamle Jānis Reišulis oppnådde 39. plass. Totalt tok det latviske laget 13. plass på den tiden.

I det påfølgende løpet startet Reišulis-brødrene i den samlede MX2- og «Open»-klassen, med Jānis og Kārlis som endte etter hverandre på 28. og 29. plass. Etter de to første løpene var latvierne fortsatt på 13. plass.

Rytterne i MXGP og «Åpen» klasse startet i den siste tredjedelen av løpet. Jonas endte på 17. plass, mens Kārlis Reišulis oppnådde 22. plass.

Jonas var sjuende på et tidspunkt i det første løpet, men falt til slutt til 13. plass. I starten av sitt andre løp gikk han imidlertid av banen og startet jakten fra slutten. Vi klarte relativt raskt å nå de svakeste løperne, men de sterkeste var allerede intakte.

Jonas var ikke fornøyd med prestasjonen.

«Det var et ganske dårlig løp. Jeg er også skuffet, spesielt i det siste løpet [tikai] brennende drivstoff,» var Jonas selvkritisk etter målgang. «Den kjøreturen var ingenting. Det er ferietid.»

Jānis Reišulis falt i starten av det første løpet, jaget motstanderne og falt igjen. Han kom ikke i mål fordi sykkelen ikke lenger var trygg å sykle.

Også i det andre løpet falt Jānis Reišulis, men under løpet nøt han enestående opplevelser.

«Jeg så så mange fans for første gang og kjøre på en slik bane… Å se så mange fans ved siden av deg, selv om de ikke er noe for deg, er en veldig god følelse,» sa Jānis Reišulis.

På den annen side var Kārlis Reišulis fornøyd med muligheten til å konkurrere med Jonas og hans yngre bror.

«Jeg var bare så glad for å representere det latviske landslaget sammen med så flotte gutter, spesielt Paula,» forklarte Kārlis Reišulis. «Det var en liten drøm for meg å en dag konkurrere i Motocross of Nations på samme lag med Paula. Og også med broren min: generelt fantastiske følelser.»

Lagets plass i den generelle klassifiseringen ble bestemt av summen av plasseringene oppnådd av alle førerne i de individuelle løpene, eksklusive det dårligste resultatet for det latviske laget, nemlig Jānis Reišulis» 39. plass i det andre løpet.

Det er allerede kunngjort at latvierne oppnådde 13. plass i Erne-kvalifiseringen lørdag og gikk inn i hoved A-finalen i 37-lagskonkurransen.