Norske skiløpere dominerer den skandinaviske cupen som arrangeres i «Smeceres sila».

I herrekonkurransen beholdt viseverdensmester Amunnsen sin ledende posisjon og feiret seieren for andre dag på rad. I den intense kampen om andreplassen blant de tre nordmennene var Daniel Stock raskest til mål, som vant andreplassen i skiathlon på VM-etappen 2017, og etterlot seg Howard Moseby, norgesmesterskapets bronsevinner i klassikeren. distanse og åttendeplass i verdenscupetappene flere ganger. De tjue øverste plassene ble besatt av nordmennene, mens Finland endte på 21. plass.

77 skiløpere startet, inkludert tre latviere, men to kom til. Biksh klarte å klatre til 59. plass, mens den yngste deltakeren i konkurransen, 16 år gamle Jēkabs Skolnieks fra Riga, som lå på 80. plass i går, kjempet til siste slutt og tok 70. plass.

For kvinner er plasseringen blant de tre øverste plasseringene ikke endret. Bergane, gårsdagens vinner og bronsevinner i U-23-VM, økte ledelsen til et drøyt minutt foran sine nærmeste rivaler og vant for andre dag på rad og den andre i cupkarrieren skandinavisk.

I en tilsvarende kamp om andreplassen slo norsk visemester og datter av verdensmesterstafettlaget 1991, Marta Skones, årets U-23 verdensmester Kristini Fosnes. De seks første plassene ble besatt av norske kvinner.

Etter verdenscupen er Skandinavisk Cup den sterkeste konkurransen i langrenn. Verdensmesterskapet i langrenn avsluttes søndag i Planika.