Neiland på pallen i det generelle klassementet til Tour of Northern Norway

Den latviske landeveissyklisten Krists Neilands fra den profesjonelle kontinentalenheten «Israel Cycling Academy» sikret seg tredjeplass i den samlede rangeringen av flerdagers sykkelrittet «Arctic Race of Norway» (UCI 2.HC) som ble arrangert i Norge søndag.

6 ting som indikerer at en person faktisk allerede er på «dødsleie»

VIDEO. De beveger seg på alle fire og spiser animalsk mat – «quadrobers», som også finnes i Latvia

Sju matvarer du sannsynligvis ikke visste at du kunne ha i fryseren

Les andre innlegg

Neiland, som feirer 25-årsjubileum i dag, fikk 125 UCI-poeng for tredjeplassen sammenlagt. Han triumferte også i klassen for unge førere.

På siste eller fjerde etappe måtte syklistene tilbakelegge 165,5 kilometer med seks stigninger, hvorav tre var i løpets siste runder. Norske Markus Helgaard («Uno-X») feiret seier på siste etappe, og slo landsmannen Amunna Grendal Jansen («Jumbo-Visma») i sprinten til mål, begge kom i mål etter tre timer, 35 minutter og 32 sekunder.

ANDRE LESER AKKURAT

Neiland tapte fire sekunder til vinneren, noe som ga ham niendeplass, mens Emīls Liepiņš fra «Wallonie-Brussels» var syv minutter og 16 sekunder bak, og endte på 54. plass.

Den kasakhiske syklisten Alexey Lutsenko (Astana) ble nummer tre på denne etappen, noe som var nok til å sikre sammenlagtseieren. Han slo franskmannen Varen Bargil («Arkea Samsic») med ett sekund, men Neyland tapte for Lutsenko med 19 sekunder. I mellomtiden tapte Liepiņš litt over en halvtime til vinneren, som ga ham 67. plass.

I fjor deltok latvierne Neilands, Gatis Smukulis og Andžs Flaksis på denne sykkelturen. Ingen av dem var blant de 70 beste sammenlagt.

Sykkelturen i Nord-Norge gikk for syvende gang.