17. plass på sprinten for Rastorgujev; Birkenthal kommer også inn på poengene

Seieren ble vunnet av norske Vetle Shostad Kristiansen, som skjøt alle mål på begge skuddlinjene og kom i mål etter 22 minutter og 27,2 sekunder.

Italienske Tommaso Giacomel tok andreplassen med en strafferunde, 16,9 sekunder bak vinneren, mens norske Tarjei Bä, som skjøt på alle skiver, tapte 20,1 sekunder til sin landsmann og fullførte topp tre.

Rastorgujev stengte alle mål i gulvskuddet, men fikk en straffesirkel i settskuddet. Han kom i mål ett minutt og to sekunder bak Christiansen.

Birkenthal kom imidlertid til straffesirkelen i den første skuddlinjen og skjøt alle målene i den andre, men var ett minutt og 35,5 sekunder bak innehaveren av den beste poengsummen.

Mise gjorde en feil på begge skuddene og kom i mål to minutter og 53,2 sekunder etter vinneren.

På sprinten, etter fem løp, er norske Tarjei Bä leder av det generelle klassementet med 288 poeng. Tyskeren Benedikt Doll følger ham på andreplass med 269 poeng, mens en annen nordmann, Sturl Holm Legreid, har 252 poeng. Rastorgujev ligger på 30. plass med 52 poeng, mens Birkenthal ligger på 46. med 21 poeng.

På den generelle rangeringen av alle disipliner på førsteplass ligger nordmannen Juhannes Tingnes Bä med 611 poeng, Tarjei Bä med 557 poeng og nordmannen Juhannes Däle-Ševdal med 499 poeng. Rastorgujev inntar 21. plass med 192 poeng, mens Birkenthal med 21 poeng ligger på 55. plass.

Det har allerede blitt rapportert at i kvinnenes 4×6 kilometer stafett onsdag ble Baiba Bendika, Sanita og Sandra Buliņas og Annie Keita Sabule forbigått med én runde og tok 17. plass i 19-kvartettkonkurransen. Torsdag tok imidlertid Renārs Birkentāls, Edgars Mise, Andrejs Rastorgujevs og Aleksandrs Patrijuks 12. plass på 4×7,5 kilometer stafett.

På sprintrennet på 7,5 kilometer fredag ​​endte Bendika på 40. plass og meldte seg på, mens Sandra Buliņa og Annija Keita Sabule tok henholdsvis 63. og 89. plass.

Etappen avsluttes søndag med forfølgelsesløpet.

Neste runde i verdenscupen går neste uke på den italienske banen til Anterselva.

Det er ni runder i verdenscupserien denne sesongen, med krystallkulene delt ut i midten av mars på Canadas Kenmore-krets. Verdensmesterskapet finner sted fra 7. til 18. februar i den tsjekkiske byen Nove Mesto, mens europamesterskapet fra 21. til 28. januar på den slovakiske banen til Osrbl.