«Tørr» kamp for Punnenova, Latvia dominerer mot Norge

Renārs Krastenbergs | Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvisk hockeylag i kveld i Slovakia Kaufland Cup beseiret Norge i den første kampen. Latvia vant med 5:0 (0:0, 2:0, 3:0).

Begge lag hadde scoringsmuligheter i den første tredjedelen. For det latviske landslaget i det 17. minutt tok Kaspars Daugaviņas pucken fra motstanderen og sendte den til Rūdolfs Balcers foran mål, men skuddet hans ble reddet til corner fra mål av keeper Tubias Breivolls.

I det 26. minutt åpnet Latvia scoringen etter at Tom Anderson tok pucken i motstanderens sone og sendte den inn foran mål til Daniel Bērziņš, som sendte pucken i mål for Braivoll mellom forsvarsspillerne – 1:0.

I det 36. minutt snappet Renars Krastenbergs pucken på høyrekanten av sin egen fold, skøytet alene med keeperen og sendte pucken mellom gardistene, og gjorde 2-0. Selv om begge lag scoret 18 mål, utnyttet latvierne sine scoringsmuligheter bedre.

Latvia sikret seieren midtveis i den siste tredjedelen, da Henri Ravinskis var først foran mål med pucken truffet av keeper, men Rudolfs Balcers, etter å ha mottatt en pasning fra baksiden av mål, flyttet til siden til høyre for feltet til sentrum, tok en pause, og sendte pucken ned i nedre venstre hjørne av målet – 4:0. I det 57. minutt scoret Eduards Tralmaks, uten å stoppe pucken, 5-0 med et skudd fra sirkelen høyre skudd fra motstanderens straffefelt, og treffer det lengste hjørnet av målet.

Ivars Punnenovs, anerkjent som den beste i rekkene av det latviske landslaget, reddet alle norske skudd på mål.

Latvia er vertskap for Slovakia på fredag.

Latvisk landslag:

Keepere: Ivars Punnenovs (Erik Vitols)

Runde 1: Rudolfs Balcers (A) – Oskars Batņa – Kaspars Daugaviņš (C); Ralf Freiberg-Robert Mamcic
Runde 2: Rihards Bukarts (A) – Haralds Egle – Eduards Tralmaks; Christopher Bindulis – Patrick Ozols
Runde 3: Toms Anderson – Daniels Bērzins – Renārs Krastenbergs; Mick Tumānovs – Artūrs Andzhans
Runde 4: Henri Ravinskis – Kristaps Roķis – Oskars Lapinskis; Daniels Goršanov – Renarts Alksnis

Mål scoret av det latviske landslaget: 25:37 Daniels Berzins (Tom Anderson); 35:14 Renard Krastenberg (min.); 47:43 Henri Ravinskis (Renars Alksnis); 47:49 Rudolph Balcers (Oskars Batnia); 56:02 Eduards Tralmak (Roberts Mamcic; annet)
Avslag fra det latviske landslaget: 18.15 Renard Krastenberg; 33:49 Oskar Batnia; 50:18 Tom Andersen

Mål for det norske landslaget:
Avfall fra det norske landslaget: 27:25 lagstraff; 30:24 Simon Edwardsen; 54:29 Patrick Elsven

Latvia – Norge 5:0 (SPEL OVER)