Djokovic ble anerkjent som Europas beste idrettsmann i 2023 i nyhetsbyråets meningsmåling

I år deltok 21 europeiske nyhetsbyråer fra 20 land i avstemningen, tradisjonelt organisert av det polske pressebyrået (PAP), inkludert det nasjonale nyhetsbyrået LETA.

I målingen scoret Djokovic 178 poeng, 28 poeng foran den nederlandske rytteren Max Verstappen, mens den svenske friidrettsutøveren Armands Duplantis fullførte topp tre med 86 poeng.

I den siste sesongen vant Djokovic tre av fire «Grand Slam»-turneringer, og tapte bare i Wimbledon-mesterskapsfinalen, og triumferte også i sesongens siste Association of Tennis Professionals (ATP)-turnering og vant to serie «ATP 1000»-titler i Paris og Cincinnati-turneringene.

Verstappen vant derimot verdensmesterskapet i Formel 1 (F-1) for tredje gang på rad og tok førsteplassen i 19 av 22 løp denne sesongen. I mellomtiden ble stavhopperen Duplantis to ganger verdensmester, vant gull i finalen i «Diamond League» og to ganger slo verdensrekorden.

Like utenfor topp tre med 80 poeng var den norske fotballspilleren Erling Holland, fulgt av den serbiske basketballspilleren Nikola Jokic med 74 poeng, mens Europas beste 2022-utøver fra Polen, Iga Šviontek, ble nummer seks med 72 poeng.

På topp ti er også den norske skiskytteren Johannes Tingnes Be (51 poeng), den nederlandske sprinteren Femke Bola (49), den sveitsiske alpinløperen Marko Odermatt (44), den danske syklisten Jonas Wingegord (40), vinner av Tour de. Frankrike i år, og den franske syklisten svømmeren Leon Marchan (30).

Nyhetsbyråer fra Frankrike, Romania, Nederland, Østerrike, Hellas, Belgia, Bulgaria, Tsjekkia, Spania, Kroatia, Latvia, Portugal, Malta, Ungarn, Tyskland, Slovakia, Slovenia, Serbia, Ukraina og Polen.

I fjor ble den polske tennisspilleren Iga Świontek anerkjent som den beste idrettsutøveren i Europa.