Riga-derbyet ender målløst

I det 72. minutt, fra god posisjon i 16-meteren, slo Brian Peña, som kom inn som innbytter i det 56. minutt, like utenfor den høyre stolpen av målet.

I det 77. minutt, etter et frispark fra venstre side av banen, kom ballen inn foran Herdi Prengs mål, som sendte den i gjestenes mål.

Den polske dommeren Krzysztof Jakubik, som dømte kampen for det polske dommerteamet, gikk for å se reprisen og justerte ryggen til en annen RFS-spiller, og avviste målet.

I det 90. minutt ble RFS-kapteinforsvareren Žiga Lipušček tvunget til å forlate banen med sitt andre gule kort i kampen.

I andre omgang ble det vist totalt fire gule kort, to til spillere fra hvert lag.

I førsteomgangskampen mellom lagene spilte lagene uavgjort 1:1. To viktige avgjørelser i denne kampen ble tatt ved hjelp av VAR: I det niende minuttet, etter å ha gjennomgått videoreprisen, fikk Riga-spissen Usejnu Njangs rødt kort, og på slutten av ordinær tid, med hjelp av videoassistenten, et straffespark ble tildelt RFS-målet, scoret av Douglas Aureliu.

Den andre etappen ble uavgjort 0-0 og den første etappen var heller ikke avgjørende da RFS tok en 2-0 ledelse takket være mål fra Emerson Deoklesianu og Cedric Cuadio. Glodie Ngonda dro imidlertid tilbake et mål sent i første omgang og Brian Peña sørget for 2-2 på pause i andre omgang.

Innholdet fortsetter etter reklame

I forrige runde hadde RFS muligheten til å ta igjen laget «Riga» i turneringsrangeringen, men etter at rivalen tapte for «Jelgava» med 3:5, muligheten til å slå «Valmiera» (0:1) Det ble ikke brukt dagen etter.

Første kamp lørdag med deltagelse av «Jelgavas» og «Daugavpils» endte uavgjort.

På slutten av den 29. runden møter «Liepāja» «Valmiera» hjemme på søndag, mens «Tukums 2000»/«Telms» vil være vertskap for «Super Nova» Salaspils på hjemmebane.

Fredag, i åpningskampen til gruppen, slo Audas-laget Metta a Riga-spillerne 3:1.

På toppen av turneringstabellen med 71 poeng på 29 kamper ligger «Riga», etterfulgt av RFS med 68 poeng. «Auda» ligger på tredjeplass med 45 poeng, etterfulgt av «Liepāja» med 43 poeng på 28 kamper og «Valmiera» med 41 poeng på 27 kamper. “Jelgava” fikk 34 poeng på 29 kamper, mens “Metta” fikk 29 poeng, “Tukums 2000”/”Telms” fikk 27 poeng på 28 kamper, “Daugavpils” fikk 26 poeng på 29 kamper og Salaspils “Super Nova” har åtte. poeng på 27 kamper.

I forrige sesong ble Valmiers for første gang i historien mestere, «Riga» vant sølv og «RFS» vant bronse, mens «Auda» vant den latviske cupen.

Mesteren avgjøres etter 36 runder spilt over fire runder. Totalt skal det avholdes 180 kamper.

I 2023-sesongen vil Video Assistant Referee (VAR)-systemet bli brukt i Latvia for første gang.