Filippinske kvinnefotballspillere overrasker vertene New Zealand; Sørkoreanske Casey Fair går inn i rekordbøkene

Sarina Boldins presise heading i det 24. minuttet av kampen sørget for en 1-0 (1-0) seier til Filippinene i andre runde i undergruppe A i verdenscupfinalen 2023.

Det var det filippinske landslagets første mål i finalen og første seier. Det filippinske landslaget ble også det første landslaget av åtte rookies som feiret suksess i turneringen.

I mellomtiden ble det ikke scoret mål i den andre kampen i undergruppen mellom lagene i Sveits og Norge, og kampen endte med 0:0 (0:0).

For nordmennene ble kort tid før kampstart, under oppvarmingen, en av lederne, eieren av «Gullballen 2018», spiss Ada Högerberg, skadet og ble erstattet av Sofia Haug.

Det er allerede rapportert at New Zealand slo Norge 1-0 i sine første runde undergruppe A-kamper, mens Filippinene tapte 0-2 for det sveitsiske landslaget.

I den samlede undergrupperangeringen ligger Sveits på førsteplass med fire poeng, hjemmelaget New Zealand har tre poeng og andreplassering, filippinske fotballspillere er tredje med tre poeng, mens Norge, vinner av verdensmesterskapet i 1995, fikk ett poeng. og jeg er på fjerdeplass.

New Zealand og Sveits møtes i det siste gruppespillet 30. juli, mens Filippinene tar imot det norske landslaget. De to beste lagene går videre til neste runde.

Det colombianske fotballaget for kvinner begynte sin deltakelse i sluttfasen av verdenscupen med seier tirsdag i Sydney.

I undergruppe H-kampen slo colombianske fotballspillere det sørkoreanske landslaget 2:0 (2:0).

De colombianske kvinnene scoret begge målene sent i første omgang, da Katalina Usme scoret straffe i det 30. minutt, og ni minutter senere sørget Linda Caicedo for 2-0 etter en keeperfeil.

I denne kampen, i det 76. minutt, entret USA-fødte Casey Fair banen for det sørkoreanske landslaget, som i en alder av 16 år og 27 dager ble den yngste spilleren noensinne i VM-sluttspillets historie.

Det er allerede meldt at i den første kampen i undergruppe H mandag slo det tyske landslaget de marokkanske fotballspillerne 6:0 (2:0).

I de neste undergruppekampene møter Colombia favorittene Tyskland 30. juli, mens sørkoreanerne møter Marokko.

For niende gang kjemper kvinnelige fotballspillere om VM-trofeet, i år er det for første gang 32 lag som deltar.

For fire år siden beseiret USA Nederland 2-0 i finalen i turneringen i Frankrike og feiret sin fjerde seier på rad i turneringen, og vant trofeet for andre gang på rad. Tyskland har vunnet mesterskapet to ganger, mens Norge og Japan har vunnet én tittel hver.