Suksess for det latviske bordhockeylaget i verdensmesterskapet / Diena

Latviske idrettsutøvere viste utmerkede prestasjoner ved å triumfere i flere disipliner: juniorlag – gullmedaljer, damelag – sølv, i den prestisjetunge kategorien Open team – det latviske laget tok 1. plass og mottok gullmedaljer.

Ikke mindre vellykket i de individuelle stadiene av konkurransen: Toms Baumanis vant en sølvmedalje i kategorien Junior. I kvinnekategorien triumferte vår utøver Krista Annija Lagzdiņa og mottok gullmedaljen. I U13 individuell kategori møtte to av våre utøvere hverandre i finalen, der Rainer Neja vant gullmedaljen og Henry Prokuratov sølvet.

Veteranlaget var heller ikke langt bak, hvor Salvis Skarainis tok bronse, mens veteranene tok 5. plass i lagkonkurransen.

I en av de viktigste kategoriene i den individuelle OPEN-konkurransen ble Rainers Kalniņš nummer to og vant sølvmedaljen.

Bordhockey er en sport som spilles i mer enn 30 land i Europa, Asia og Amerika. Det er et dynamisk og spennende spill med en rik historie, den første mesterkonkurransen, det svenske mesterskapet, fant sted i 1982. En bordhockeyspiller trenger lang og nøye trening for å øke ferdighetsnivået og lære mange tekniske elementer, gode reaksjoner, rask tenkning, evne til å analysere situasjoner og dyptgående fysisk motstand, men samtidig er dette spillet tilgjengelig for alle, uavhengig av alder og kjønn.