Spillerne til «Riga» FC vinner den andre kvalifiseringsrunden i Conference League; «Auda» og RFS går ikke videre / art

(supplert med seieren til «Riga» FC)
På slutten av ordinær spilletid scoret «Riga» et mål, noe som gjorde det mulig å utsette avgjørelsen av sammenlagtseieren til ekstraomganger, mens under forlengelsen sørget hjemmelagets tredje scoring for sammenlagtseieren på to kamper. I den første kampen tapte «Riga» 1:2 borte, men riganerne vant med 4:3.

Den offensive aktiviteten til «Kecskemét» i starten av kampen og den risikable handlingen til hjemmekeeper Nilos Tom Purinis gjorde at gjestekaptein Levent Vago kunne gi gjestene ledelsen i det 8. minutt. «Riga» FC tok hevn i andre omgang, da Muzinga Ngonda gjenopprettet utligningen i det 62. minutt fra kloss hold etter et innlegg. Gauthier Mankenda reddet hjemmelaget fra et nederlag i ordinær tid med totalt to kamper på slutten av utligningstiden, og skjøt nøyaktig fra kanten av sekstenmeteren.

Under ekstraomgangene var kampen nesten kontinuerlig på det ungarske lagets side av banen, men Muhamed Ngom scoret vinnermålet med et straffespark.

I neste runde møter «Riga» FC «Twente», som i 2022/2023 vant 5. plass i det sterkeste mesterskapet i Nederland i sesongen av

«Auda» led et tungt nederlag i Slovakia, og tapte 1:4 mot «Spartak» Trnava.

Auda, debutanten i Eurocup, spilte uavgjort 1:1 hjemme mot «Spartak» for en uke siden, men i returoppgjøret viste den slovakiske klubben at det ikke var for ingenting de ble ansett som favorittparet. «Spartak» vant 5:2 i summen av to kamper.

«Spartak» brukte de siste ti minuttene av første omgang sterkt, takket være Erik Daniel, Marko Djuricin og Lukas Štetin som ga hjemmelaget en solid 3-0 ledelse. Romans Prohazka styrket den slovakiske klubbens overlegenhet ytterligere med et mål i andre omgang, men Manjumo Ahols scoret et prestisjetunge mål for «Audai» mot slutten av kampen.

I returkampen til FK RFS i Aserbajdsjan tapte de 1:2 for spillerne til «Sabah», som også hadde tapt i Jūrmala for en uke siden (0:2).

Artur Zjuzins klarering i det 34. minutt etter hans andre gule kort reduserte FC RFS sine sjanser. Et mål fra Jānis Ikaunieks ga FF RFS ledelsen i det 67. minutt, men 10 minutter senere utlignet Joy Lance Mikkels, og fratok gjestene ethvert håp om å møte i neste runde. Emanuel Apehs pausemål sørget for 4-1-seier til Sabah i summen av to kamper.

For å få tilgang til Conference League-gruppespillet er det nødvendig å bestå fire kvalifiseringsrunder. Latvia vil også være representert i tredje kvalifiseringsrunde av de nasjonale mesterne «Valmiera» FC, som skal spille mot den albanske klubben «Partizani» fra Tirana.

Conference League er UEFAs tredjedivisjonsklubbkonkurranse, etter Champions League og Europa League.