Latviske hockeyspillere vant VM med 2:1 i kampen mot Norge

Kampen i ishockey-VM mellom landslagene i Latvia og Norge «Arena Rīga»

Latvias landslag i ishockey for menn beseiret det norske landslaget i verdensmesterskapet «Arena Riga» onsdag.

Fra På mandag starter den første fasen av snitthastighetskontrollen i Latvia. Hvor vil den ligge?

Ivars Zariņš: «Distribusjonsnettverk»-tariffer er mer økonomisk rettferdige og gjenspeiler mer objektivt kostnadene ved tjenesten som tilbys

Indrikson: Jo dyrere strømmen er, jo dyrere blir ledningene – slik skjer det faktisk

Les andre innlegg

Latvia var overlegen med 2:1 (0:0, 2:1, 0:0).

Rodrigo Ābols og Tom Anderson scoret for Latvia og Ludvig Hoff scoret for Norge.

ANDRE LESER AKKURAT

I det fjerde minuttet fikk Roberts Mammic en to-minutters straffe, men målet ble ikke tapt i undertall.

I det niende minuttet fikk Oskars Batņa en unødvendig klarering i motstanderboksen, og Kaspars Daugavins fikk en tredje klarering. Nordmennene fikk også avslag, men resultatet ble 0:0.

21 sekunder før pause, etter et farlig norsk angrep og Tomas Berg-Peulsens skudd foran Artur Shilovs mål, stormet latvierne for å forsvare keeper, med én hockeyspiller utvist fra hvert lag.

I begynnelsen av den andre tredjedelen hadde det latviske landslaget et par gode scoringsøyeblikk, og nordmennene tjente også to minutter fra straffemerket.

Disse episodene endte med to scoringer i det 24. minutt, da det første flertallet i denne ligaen ble oppnådd på 39 sekunder, og deretter ble det scoret mål i de samme formasjonene.

Det meste var ikke et resultat av et plassspill, men et resultat av et raskt angrep. I bortesone passet Kaspars Daugavins til Rudolf Balcers, som passerte pucken litt bak, og Rodrigo Ābol sendte pucken i venstre hjørne av målet.

39 sekunder senere slo Ronalds Kēniņš en pasning til venstre fra høyre side av motstanderens sone, der Tom Anderson, uten å håndtere pucken, sendte den inn i venstre hjørne av målet fra venstre kastesirkel. Pucken traff keeper Henrik Heukelanns leggbeskytter og svevde gjennom luften, og fløy inn i det øverste hjørnet av målet.

Midtveis i perioden kom Latvia til under et stort flertall i lengden på ett minutt og 42 sekunder. Det farligste øyeblikket var et skudd av Jānis Jakas fra blålinjen, hvoretter pucken traff venstre målstolpe.

Latverne hadde allerede scoret 13 ganger på det norske målet i perioden, da Ludvig Hoff for første gang blandet seg inn i Shilovus to-mot-en-kontring, og slo keeperen fra høyre. Pucken traff keeper, men fløy inn i mål.

Nordmennene angrep mer i tredje periode, men Latvia vant flertallet i det 57. minutt, da Daugavins var i god skuddposisjon, men Heukelanns tok pucken.

To minutter før kampslutt ble majoriteten brutt av Kristaps Ziles klarering, og nordmennene byttet ut keeper med en femte spiller på banen, men Shilov måtte ikke ta mer enn ett skudd.

Klokken 20:20 vil hockeyspillere fra Canada og Kasakhstan krysse pinner i denne gruppen i Riga Denne kampen vil bli sendt av kanalen «Tet hockey».

I gruppe B, etter tre runder med kamper, har Sveits ni poeng, Canada åtte og Tsjekkia sju poeng. Latvia har vunnet fem poeng på fire kamper, Slovakia og Norge har fire poeng på fire kamper, Kasakhstan har hentet to poeng, men Slovenia har ingen poeng.

I Tammerfors skal USA og Østerrike konkurrere i undergruppe A klokken 16:20, og fire timer senere tar Finland og Frankrike feltet. Disse kampene vil bli sendt direkte av henholdsvis «Tet hockey» og LTV7 kanaler.

I gruppe A har USA ni poeng på tre kamper, Sverige og Danmark har åtte poeng, Frankrike og Finland har fire poeng hver, Ungarn har to poeng, Østerrike har ett og Tyskland har fortsatt ingen poeng.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe fortsetter sin medaljekamp i kvartfinalen, mens de svakere lagene fra begge grupper forlater den sterkere divisjonen, med Polen og Storbritannia i topp 16 neste år.