Det regner i Skottland, Ronaldo fortrenger islendingene

Med mål fra Ulas Solbakken og to mål fra Erling Holland, en scoret med et skudd fra 11 meter, sørget vertene for 3:0. I det tredje minuttet av kampens utligningstid hentet Grigoris Kastans et mål til gjestene.

Skottland avtaler med Georgia

I den andre gruppekampen slo Skottland Georgia 2-0 (1-0) hjemme. Kampen i Glasgow ble rapportert å ha blitt midlertidig suspendert på grunn av kraftig regn som gjorde banen uspillbar.

Det hadde allerede regnet i en time og kampen startet til tross for at trenerne til begge lag ba om å få den utsatt. Skottland tok ledelsen i det sjette minuttet etter at Callum McGregor scoret på corner.

Men etter diskusjoner mellom dommerne og spillerne ble spillet stoppet i det 11. minutt, og annonserte at muligheten for å avslutte kampen ville bli evaluert 20 minutter senere.

Da kampen ble gjenopptatt, scoret også hjemmelaget tidlig i andre omgang, og Scott McTominay scoret i det 47. minutt.

I det fjerde minuttet av tilleggstid, etter å ha sett videoreprisen, ble det dømt straffe til hjemmelagets mål, men ballen sendt av Hviča Kvarachelia fløy over målet.

I gruppe A ligger Skottland på topp med 12 poeng på fire kamper, Georgia har fire poeng på tre kamper og Norge fire, Spania har tre poeng på to kamper, men Kypros har ikke vunnet poeng på tre kamper.

Estlendere er maktesløse mot mektige Belgia

Estlands herrelag i fotball tapte mot Belgia i Tallinn, mens Østerrike slo Sverige hjemme.

I hjemmekampen i gruppe F tapte Estland 0:3 (0:2) mot Belgia.

Romelu Lukaku scoret målene i det 37. og 40. minutt, og Yohan Bakayoko registrerte sluttresultatet i det 90. minutt.

I en annen gruppekamp i Wien slo Østerrike Sverige 2-0 (0-0) hjemme.

Christoph Baumgartner scoret i det 81. og 89. minutt.

I gruppe F har Østerrike ti poeng på fire kamper, mens Belgia har sju poeng på tre kamper, Sverige har tre poeng, mens Estland og Aserbajdsjan har ett poeng hver.

Litauen mislyktes i Budapest

I mellomtiden tapte det litauiske fotballaget for herrer for hjemmelaget i Budapest.

Litauere tapte mot Ungarn 0:2 (0:1) i gruppe G-kamp.

I det 32. minutt scoret Barnabāš Varga for vertene, men i det 83. minutt sørget Roland Shallaji for seier.

I den andre gruppekampen i Razgrad spilte Bulgaria 1-1 (1-0) med Serbia.

Gjestene svarte på Kirill Despodovs mål i det 47. minutt med Darko Lazovics mål i det syvende minuttet av kampens utligningstid.

Serbia og Ungarn deler førsteplassen i gruppe G med sju poeng på tre kamper. Montenegro har fire poeng, Bulgaria har vunnet to på fire kamper og Litauen har ett poeng på tre kamper.

Luxembourg spiller som vertskap mot Bosnia-Hercegovina

Tirsdag i Zenica feiret det luxembourgske fotballaget for herrer seier i sin EM-kvalifiseringskamp mot Bosnia-Hercegovina.

Ivandro Sanchez førte gjestene i det 4. minutt, men Danel Sinani forsterket ledelsen i det 74. minutt. I det 56. minutt bommet Amirs Hadžiahmetović muligheten til å utligne med en straffe.

Ronaldo sjokkerer Island

Island tapte 0:1 (0:0) hjemme mot Portugal. Cristiano Ronaldo scoret det eneste målet i det 89. minutt.

På det tidspunktet spilte hjemmelaget allerede i mindretall, for i det 81. minutt fikk den islandske midtbanespilleren Villum Villumsons sitt andre gule kort i kampen.

Portugals rekord for skjulte mål etter fire kamper er 14-0.

Slovakia slo Liechtenstein

I det tredje gruppespillet slo Slovakia Liechtenstein-spillerne 1:0 (1:0).

Denys Vavro scoret for slovakerne i det første minuttet av den første omgangen.

Etter fire runder i gruppe J har Portugal 12 poeng, Slovakia – ti, Luxembourg – syv, Bosnia-Hercegovina og Island – tre poeng hver, men Liechtenstein har ingen poeng.

Moldoviske fotballspillere reagerer og slo Polen

Moldovas fotballag for menn vant kvalifiseringsturneringen til EM (EM) ved å beseire Polen i Chisinau tirsdag. Moldova feiret seieren med 3:2 (0:2).

I første omgang ga Arkadiuss Miliks og Roberts Lewandovskis gjestene ledelsen, men i andre omgang vant vertene 3:2 med to mål scoret av Iona Nikolaescu og Vladislav Baboglo i det 85. minutt.

Fera innrømmer Albania

I det andre gruppespillet i Tourshavn tapte Færøyene 1:3 (1:1) mot Albania.

Nedims Bajrami satte gjestene i ledelsen i det 20. minutt, men Sokols Cikalleši bommet på en straffe fra 11 meter i det 32. minutt, noe som ga hjemmelaget sjansen til å utligne i det første minuttet av utligningen halv forbi Odmar Faero.

I det 51. minutt tok albanerne ledelsen igjen, med Kristjan Aslani som scoret, men Ernests Muchi sørget for 3-1 i det andre minuttet av utligningstid.

Førsteplassen i gruppe E er besatt av Tsjekkia med syv poeng på tre kamper, Albania har seks poeng, Moldova har fem poeng på fire kamper, mens Polen har tre poeng på tre kamper og Færøyene – ett poeng .

Vinnerne av de to første plassene av de ti gruppene går videre til sluttfasen, mens tre andre deltakere i sluttfasen avgjøres i mars 2024 i «play-off»-kampene i mesterskapene A, B og C i Nations League.

EM vil finne sted i ti tyske byer fra 14. juni til 14. juli 2024.