New Zealand og australske fotballspillere vinner sine første VM-kamper

På slutten av ordinær tid fant hoveddommeren, etter å ha sett videoreprisen, en håndball fra den norske fotballspilleren og dømte straffespark, som Ria Percival gikk for å utføre. Ballen sendt av newzealendingen traff tverrliggeren og stillingen forble 1:0.

I de siste minuttene av tilleggstid kunne nordmennene utlignet, men New Zealand-keeperen lot ikke ballen inn i mål.

Det var New Zealands første seier i verdenscupfinalen.

De to andre lagene fra undergruppe A, Sveits og Filippinene, møtes fredag.

Torsdag ble tre personer, inkludert skytteren, drept i en skyting i Oakland før åpningskampen i verdenscupen. New Zealands statsminister Chris Hipkins sa senere at sikkerheten ville bli økt under turneringen, men at det ikke ville stoppe konkurransen.

Australia slo debutantene Irland 1-0 (0-0).

I det 52. minutt ble det dømt en 11-metersstraff til målet til det irske landslaget, som ble scoret av forsvarsspiller Stephanie Catley.

Canada og Nigeria spiller også i gruppe B.

De kvinnelige fotballspillerne kjemper om VM-trofeet for niende gang i historien, i år er det for første gang 32 lag som deltar.

For fire år siden beseiret USA Nederland 2-0 i finalen i den siste turneringen i Frankrike og feiret sin fjerde seier på rad i turneringen, og vant trofeet for andre gang på rad. Tyskland har vunnet mesterskapet to ganger, mens Norge og Japan har én tittel hver.