Latviske U18-ishockeyspillere slår Norge og går inn i kvartfinalen i verdensmesterskapet / Diena

Latvia vant med stillingen 1:0 (0:0, 0:0, 1:0), Tom Mots scoret vinnermålet.

Latviske hockeyspillere oppnådde første flertall etter fem sekunder spilt, men mens de tilbrakte mesteparten av tiden på motstanderens bakrom, klarte de ikke å sende pucken i det norske målet.

Etter å ha spilt fire minutter i de samme lagoppstillingene, fikk Viktors Kurbaka en to-minutters utvisning, men Rodions Boltramovičs ble også utvist etter et minutt, og la latvierne tre mot fem motstandere. Kort tid etter slutten av første omgang ble de latviske hockeyspillerne igjen tvunget til å spille i firere, da Kristers Ansons fikk et avslag.

I den andre tredjedelen fikk latvierne en ny sjanse til å spille i flertall, men pucken fløy heller ikke i mål til nordmennene.

I den siste perioden, med mindre enn sju minutter igjen av ordinær tid, slo Mots den norske målvakten fra under nettet, Pēteris Bulānas og Āriks Mateiko satte inn målgivende pasninger.

På slutten av kampen gikk Norge på banen med seks spillere og lot målet stå tomt, men den latviske keeperen Aksels Ozols forble ubeseiret.

Ozols reddet 19 motstanders skudd og hadde en «tørr» kamp, ​​mens Martin Lundberg gjorde 18 skudd i den andre enden av banen.

I gruppe B har USA ni poeng etter tre kamper, mens Finland og Sveits har seks hver, Latvia har tre poeng på fire kamper og Norge, som møter Finland i siste kamp, ​​har ingen poeng på tre kamper.

Latvias motstander i kvartfinalen vil mest sannsynlig være gruppe A-ledere Sverige, som har vunnet alle tre kampene sine og møter Tyskland i sin siste gruppekamp på tirsdag.

Slovakia slo Tyskland 6:4 (1:1, 2:3, 3:0) i sin gruppe A-kamp mandag, som må kjempe for å holde seg i elitedivisjonen.

I gruppe A har Sverige ni poeng på tre kamper, Canada har seks, Slovakia har fem poeng på fire kamper, Tsjekkia, som også spilte tre kamper, har fire poeng, mens Tyskland forble poengløst på tre kamper så langt.

Det har allerede blitt rapportert at i de første kampene i gruppe B tapte Latvia mot USA med 1:7, og anerkjente overlegenheten til sine jevnaldrende Finland med 2:5 og Sveits med 1:5. Nordmennene tapte for Sveits med 0:5 og USA med 1:12.

Kvartfinalene i verdenscupen arrangeres 27. april, semifinalene er berammet til 29. april, men premiene deles ut dagen etter. Vinnerne av de siste plassene i undergruppene skal kjempe om plassen i elitedivisjonen.

Ingen landslag ble nedrykket til en lavere divisjon i fjor da det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) utestengt russiske og hviterussiske ishockeyspillere fra internasjonal konkurranse på grunn av Russlands invasjon av Ukraina og åtte lagsnasjoner konkurrerte i verdensmesterskapet.

I fjor startet latviske ishockeyspillere verdensmesterskapet i elitedivisjonen med seier over Sverige (3:2), men tapte deretter mot Finland med 1:4 og anerkjente Sveits overlegenhet med 3:4, og tok fjerdeplassen i undergruppen. I kvartfinalen tapte latvierne mot USA (3:13).

Som forberedelse til verdensmesterskapet tapte latviske hockeyspillere for Tsjekkia 2:4 i testkampen og slo Tyskland 5:4.

I sitt arbeid med det latviske U18-landslaget får Oļegs Sorokin også i år assistanse av Juris Ozols og Herbert Vasiļjevs, samt keepertrener Edgars Lūsiņš, videotrener Artūrs Barovskis og treningstrener – Raivis Miezāns .

Liste over Latvias U-18 hockeylagsspillere:

keepere: Aksels Ozols, Linards Feldberg (begge – «Riga»), Nils Roberts Mauriņš («Sodertalje, Sverige);

Forsvarere: Viktors Kurbaka, Alex Leonovs, Krists Retenais (alle – «Riga»), Pēteris Bulans (Šikutimi «Sagueneens», QMJHL), Darel Uljanskis (Stockholm AIK, Sverige), Harijs Cjunskis («Lugano», Sveits), Bruno Petrović (Vasas «Sport», Finland);

angripere: Rodions Boltramovićs, Rauls Ozollapa, Raivis Strazdiņš, Toms Mots, Valters Niedrājs, Kārlis Nauris Česlis, Kristers Ansons (alle – «Riga»), Olivers Mežiņš («Tukums»), Dāvids Livšić ( «Kurbad») (Erik) St. John’s Sea Dogs, QMJHL, Canada), Kristofers Krūmiņš (Jersey Hitmen, USPHL, USA), Markus Streikiš (IFK Taby, Sverige), Valdis Dommers (Schewenninger, Tyskland), Gustavs Līcis-Līcītis («KooVee», Finland) .