Det norske U18-landslaget beholder plassen i eliten, de to finalistene er også fastslått

Norsk U18 Ishockeylag | Foto: Chris Tanouye/IIHF

Det norske hockeylaget vant sin andre seier i U18-VM-kampen i Porentrui lørdag for å forbli i elitedivisjonen, og sikre seg en plass blant de sterkeste også neste år.

Norge feiret en 3-2-seier (1-1, 2-0, 0-1) og gjorde serien til 2-0. Norvin Panocha ga Tyskland flertallsledelse, som nordmennene svarte på med flertallsmål fra Jürgen Mire og Philipp Hagen, samt mål fra Amandus Klungtveit i de samme formasjonene. Åtte sekunder før kampslutt, uten keeper, sørget Julius Zumpf for 2-3 for Tyskland.

I mellomtiden gikk hockeylagene i USA og Sverige inn i finalen i verdensmesterskapet under 18 år.

USA slo Slovakia 7-1 (3-0, 2-1, 2-0) i semifinalen. William Smith scoret tre for vinnerne, Cole Hutson, Salvatore Gazo, Danny Nelson og Cole Aizerman scoret ett hver. Dalibors Dvorskis scoret for Slovakia.

I den andre semifinalen slo Sverige Canada 7:2 (2:2, 4:0, 1:0). I starten av kampen tok Canada ledelsen to ganger etter programmer fra McLean Celebrini og Angus McDonnell, men svenskene utlignet med Tom Wilanders skudd i flertall og David Eedströms «mål».

I andre periode scoret Utu Stänberjs to ganger, Edström scoret sitt andre mål for kampen, men igjen fløy pucken inn i det kanadiske målet etter Anton Valberjs skudd. Riktignok fikk Wilander sju sekunder før andre pause en straffe på 5+10 minutter, men Sverige overvant underskuddet, da Canada også byttet ut keeperen med en sjette spiller. Etter å ha fått flertall har Sverige allerede scoret med Zeb Forsfjall som peker seg ut. Slutten av kampen skjedde i innbyrdes fouls, men dette påvirket ikke resultatet lenger.

Det har allerede blitt rapportert at Latvia anerkjente svenskenes overlegenhet i kvartfinalen med 1:6, og tok åttendeplassen i mesterskapet. Premiene deles ut på søndag.