Sveits slo Slovakia og Tyskland slo Danmark i ishockey-VM

I kampens sjette minutt ga Jonas Siegenthaler sveitserne ledelsen, og i det femte minuttet av andre periode forsterket Nino Niederreiter ledelsen. 21 sekunder senere hentet Andrejs Kudrna et mål og avsluttet det «tørre» oppløpet til det sveitsiske landslaget, men 31 sekunder før slutt av perioden gjorde Pavols Regenda flertall og utlignet resultatet, like før Kevin Fial ikke skjønte «kule».

I det syvende minuttet av tredje omgang ga Christian Marti Sveits ledelsen igjen med en scoring som viste seg å være vinneren. Poenget for kampen ble lagt til av Gaetan Haas, som satte pucken i et tomt mål 35 sekunder før sluttsignalet.

Med 12 poeng på fire kamper er førsteplassen i undergruppen okkupert av Sveits, 11 poeng av Canada, ti poeng av Tsjekkia og fjerde av Latvia med fem poeng. Slovakia og Norge ligger bak vertene på fire poeng, Kasakhstan har scoret to poeng og Slovenia er poengløst etter fire kamper.

I kampen mellom Tyskland og Danmark ga Matias Lassens scoring i det sjette minutt danskene til å vinne første periode 1-0, og i andre periode scoret Jon Peterka, Alexander Ehl og Moritz Müller tre mål på under ni minutter, dvs. 3-1 til tyskerne. 23 sekunder før pause henter Matias Bau Hansen et mål.

Halvparten av målene i denne kampen, eller fem, ble scoret i løpet av de siste fem minuttene av ordinær tid. Innledningsvis utlignet Christian Vejse, men Jonas Müller gjenopprettet ledelsen 20 sekunder senere. Danskene endte opp med å spille seg inn i et tomt mål, noe som lot Marcel Nöbels befeste ledelsen 64 sekunder før slutt på ordinær tid, hvoretter Vejse hentet inn et mål, men Niko Sturm satte en ny puck i et tomt mål – 6-4.