Det latviske hockeylaget feirer en historisk seier mot det tsjekkiske laget i en spennende kamp

Latvia startet kampen mer aktivt, brukte mer tid foran og spilte forsiktig i forsvar. Lagkaptein Kaspars Daugaviņš skjøt, men Rodrigo Ābols bommet på det tomme hjørnet av målet.

På den annen side traff det første farlige tsjekkiske skuddet målet. Forsvarsspiller Davids Nemeček tok en pause, nærmet seg målet fra blålinjen på venstre side og traff venstre hjørne av målet fra skuddsirkelen, da keeper Artūrs Šilov var dekket og ikke så skuddet.

Halvveis i omgangen ble Mārtiņas Dzierkals dyttet av den tsjekkiske forsvarsspilleren inn i målvakten Šimons Hrubec, men Dzierkals ble tildelt en to-minutters straffe. De klarte å stå imot minoriteten ved å blokkere pucken gjentatte ganger, og de tsjekkiske hockeyspillerne klarte ikke å skape et virkelig farlig øyeblikk.

Etter Daugavinas» pasning kom imidlertid Dzierkals tilbake på banen og endte nesten opp med kun den tsjekkiske keeperen.

I tredje periode var skudd på mål 13:4 i favør av de latviske hockeyspillerne.

Latvia tok ledelsen på 62 sekunder tidlig i andre periode. Rihards Bukarts utlignet i det 23. minutt. Etter et innspill vunnet av Andras Džeriņš, spilte forsvarsspiller Oskars Cibulskis kjølig ned på høyrekanten og kontret på blålinjen for Bukarts, som skjøt på mål fra hjørnet av sekstenmeteren og traff nederste venstre hjørne. Hrubec ble dekket.

Innholdet fortsetter etter reklame

Etter 62 sekunder, på pause, satte Ralfs Freibergs Dzierkala i god posisjon med en pasning fra mållinjen til det latviske landslaget til høyre side av banen, som viste at han ville passere til venstre, men sendte pucken inn i øvre hjørne av porten – 2:1. Et produktivt pass har også blitt kreditert Rudolph Balcer.

I det 31. minutt utlignet Tsjekkia. Jānis Jakas, som kastet pucken utenfor 16-meteren, klarte å få pucken fra mål kun til blålinjen, og etter en pasning fra forsvarsspiller Tomáš Dvoržak, la Roman Červenka en pasning til høyre foran mål, der Kubālik var alene, og sendte pucken mellom bena til Shilov.

To ganger oppnådde Latvia flertall i denne perioden, andre gang traff Mikas Indraši stolpen fra utsiden, men klarte ikke å score.