To mål på 62 sekunder for Latvia og en historisk seier over tsjekkerne i tilleggstid – Hockey – Sportacentrs.com

Latvia startet også denne kampen med Artūras Šilova i mål, men den første gode nyheten kom etter det femte minuttet: denne gangen slapp vi ikke inn et tidlig mål. Vertene var enda mer aktive og farlige i angrep, men tsjekkerne klarte å score det første målet. Forsvarsspiller Dávids Nemeček tok en god pause, og sendte deretter pucken forbi Šilov, hvis blikk ble dekket av både tsjekkeren og lagkameraten hans – 0:1…

I den tredje perioden spilte Latvia både tre-mot-fire og i klassisk minoritet, men med altruisme og presisjon sto de imot de tsjekkiske angrepene. Latvia angrep mer, skjøt tre ganger mer (13:4), men tapte etter den første tredjedelen 0:1. Den beste sjansen var Rodrigo Ābol like før målet slapp, som etter en utmerket pasning fra Daugavins ikke klarte å sende pucken i hjørnet av målet, som Shimons Hrubecs allerede hadde forlatt.

Den andre tredjedelen var virkelig stormfull og denne stormen ble skapt av Latvia. Våre klarte å score to mål på 62 sekunder og ta ledelsen! For det første, etter å ha vunnet et innkast, befant Latvia seg på den tsjekkiske bakplassen, akkurat som flertallet, og Rihards Bukarts utnyttet oppstyret foran mål, og sendte pucken ned i hjørnet av målet. Snart utnyttet laget vårt tsjekkernes mislykkede bytte, Mārtiņš Dzierkals gikk til mål, ventet på at Hrubecs skulle knele ned og skjøt pucken inn foran ni – allerede 2:1!

Latvia hadde flertallet, men utnyttet det ikke, men Tsjekkia, med de samme formasjonene, klarte raskt å utligne. Laget vårt klarte gjentatte ganger ikke å kaste pucken ut av egen sone, noe som til slutt førte til problemer: Etter en utmerket pasning fra Roman Červenka slo Dominik Kubalik Šilova mesterlig fra kloss hold.

På slutten av tredje periode var Latvia allerede i mindretall og forsvarte seg godt, men gjestene hadde et superøyeblikk. Laget ble reddet fra trøbbel av Shilov, som berørte pucken som fløy inn i et tomt mål med en benbeskytter og deretter slo den vekk fra målet med hansken.

I begynnelsen av siste tredjedel viste begge lag at de ønsket å vinne i ordinær tid, men vårt har tatt de første skritt mot dette målet. I det 46. minutt, etter et vellykket innkast, klarte Oskar Cibulski raskt å få pucken inn i gjestenes bakrom, som umiddelbart skjøt den på mål og det ble presis – 3:2!

Tsjekkerne presset seg kraftig frem for å redde kampen, men vårt presise forsvar hindret de fleste av intensjonene deres. Dessverre, tre minutter før slutt på ordinær tid, husket den rutinerte Roman Červenka, som sørget for en perfekt skuddmulighet til Michal Kempny, som kunne kaste pucken i et tomt mål – 3:3. Allerede i siste minutt av kampens ordinære tid kontrollerte Latvia nesten pucken, som danset foran mål og ikke lot den gå over streken, med innsatsen fra alle fem. Over tid.

Generelt var det en lignende kamp, ​​begge lag hadde hvert sitt veldig godt øyeblikk, men kampens skjebne ble avgjort i siste liten. Latvia stoppet det siste angrepet til tsjekkerne og klarte å unnslippe på kontringen, der keeperen klarte å håndtere skuddet til Jak, men Batnis fall klarte å dirigere pucken i mål – 4:3 ! Historisk seier over Tsjekkia – den første i verdensmesterskapet!

Latvia – Tsjekkia 4:3 PL (0:1, 2:1, 1:1, 1:0)
Port: 8:28 Nemecak (Baranek, Chernoch) 0:122:16 Bukarts (Džeriņš, Cibulskis) 1:123:18 Dzierkals (Freiberg, Balcers) 2:129:21 Kubalik (Cervenka, Dvorak) 2:245:22 Cibulskis (Andersons, Smirnovs) 3:256:58 Kempny (Chervenka, Kubalik) 3:3 64:16 Batnia (Jak) 4:3
Straffeminutter: 8:6
Kaste: 35:25
Keepere: Artūrs Shilovs – Shimons Hrubecs