Latviske ishockeyspillere tapte mot Polen med en score på 3:5 (1:1, 0:2, 2:2), som forbereder seg til neste mesterskap i førstedivisjonsgruppe A i slutten av måneden.

Oskars Lapinskis, Rihards Melnalksnis og Jānis Jaks har scoret mål for det latviske landslaget. Axel Ozols holdt målet.

Etter mindre enn seks minutters spill var Lapinskis den første til å returnere og scoret 1:0 for latvierne. Ozols ble tvunget til å kapitulere for første gang i kampen seks minutter før slutten av første periode da han ble slått av Alan Lisharczyk.

I andre periode, mindre enn tre minutter før pause, da polakkene skøytet mot en hockeyspiller fra Latvia, satte Kristians Dzubinskis inn 2:1 til gjestene. 17 sekunder før slutten av tredje periode tok Dubinskis en pasning fra hjørnet av feltet og økte ledelsen for polakkene.

I tredje periode trengte motstanderne bare 25 sekunder for at Pavel Zygmunts skulle gjøre 4:2. Riktignok fem minutter senere under en utsatt straffe etter Georg Golovkovs utmerkede angrep Melalksnis kom ut med et presist skudd under mål.

Med mindre enn fem minutter igjen av ordinær tid, gjorde Jānis Jaks et langt og sikkert skudd i flertall etter å ha vunnet en lineout og scoret enda et mål. Etter et halvt minutt ble det gjort en feil i den sentrale sonen som gjorde at Darjuš Vanat kunne gjenopprette tomålsledelsen.

Som forberedelse til turneringene spilte landslaget tre-mot-tre-overtid på trening, men det ble ikke scoret mål. En rekke skuddvekslinger fulgte etter kampen, der Latvia tapte 1:3, hjemmelagets kaptein Kaspars Daugaviņš skjøt nøyaktig, mens skudd fra Mika Indraš, Mārtiņš Dzierkals, Haraldas Egles og Golovkov de ikke har oppnådd målet sitt.

Fredag ​​spiller begge landslagene nok en prøvekamp for lukkede dører klokken 17:00 i ishallen «Daugavas».

22. og 23. april møter Latvia gjester mot Storbritannia, mens 28. og 29. april arrangerer «Arena Rīga» kamper med det sveitsiske laget. Det latviske landslaget avslutter sin forberedelsesfase med en kamp mot det danske landslaget 4. mai.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap i de finske byene Tammerfors og Riga, finner sted fra 12. til 28. mai.

Én gruppekamp vil finne sted i Riga, hvor Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia, Norge, Kasakhstan og Slovenia skal spille mot hverandre, samt to kvartfinalekamper.

Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins og Raimonds Vilkoits vil bistå Hari Vītoliņš i hans arbeid med landslaget.

Liste over kandidater til det latviske landslaget:

keepere – Ivars Punnenov («Lausanne», Sveits), Marius Bajarun-Galej («Zemgale» fra Jelgava/LLU), Aksel Ozols (hockeyskolen «Riga»);

Forsvarere – Uvis Jānis Balinskis (Liberecs «Bīlī Tygrži», Tsjekkia), Kristaps Zīle, Jānis Jaks, Ralf Freiberg (alle – Litvinovas «Verva», Tsjekkia), Kristofers Bindulis (Česke Budejovice «Motor», Tsjekkia), Patrik Ozols («Dukla» fra Trenčín, Slovakia), Arvil Bergmanis (University of Alaska Fairbanks, NCAA), Roberts Mamcic («Nove Zamky», Slovakia), Ralfs Bergmanis (University of Vermont, NCAA);

Angripere – Kaspars Daugavins (Iserlon «Roosters», Tyskland), Oskars Batnia (Mikeli «Jukurit», Finland), Filips Buncis («Nitra», Slovakia), Miks Indrašis (Schwenningen «Wild Wings», Tyskland), Renars Krastenberg (Stockholm AIK, Sverige), Mārtiņš Dzierkals (Česke Budejovice «Motor», Tsjekkia), Ronalds Kēniņš («Lausanne, Sveits), Georgs Golovkovs (Sodertalje, Sverige), Haralds Egle, Oskars Lapinskis (begge – Langnava «Tigers», Sveits) , Rihards Melnalksnis (Zürich «Lions», Sveits).