Latvia tar 20. plass i stafett med seks straffesløyfer, Norge vinner – Vintersport – Sportacentrs.com

• Det latviske skiskytterlaget for menn deltok i sesongens siste 4×7,5 km stafett i den nest siste etappen av verdenscupen på Esteshund-banen i Sverige.

• Latvia var representert av Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Andrejs Rastorgujevs og Gints Lūsis, hvor førstnevnte og sistnevnte av kvartetten tok overskuddet på skuddlinjen. Allerede på det første skuddet tjente Patrijuks en strafferunde, som la Latvia inn på en av de siste plassene. Lusis derimot, etter å ha skutt liggende, lukket ikke noe mål når han skjøt stående.

• I andre og tredje runde løftet Edgars Mise og Andrejs Rastorgujevs, med nøyaktige skudd, Latvia til 16. plass, noe som også betyr at det latviske herrelandslaget denne gangen ikke blir forbigått. Gints Lusis startet beinet litt foran Kasakhstan og Moldova.

• Lusis avsluttet sin etappe som den siste av de som endte på 20. plass. To land, Polen og Japan, hadde allerede blitt passert en runde før og klarte ikke å komme i mål.

• Norske skiskyttere, som kun brukte syv reservepatroner i skytingen, ble vinnere av konkurransen. Andreplassen ble tatt av Frankrike, 22 sekunder bak, mens de tyske skiskytterne ble nummer tre.

• Norges herrestafett gikk ubeseiret i alle øvelser og vant turneringen sammenlagt. Tyskland tok andreplassen og Frankrike tredje.

• Esteshund-etappen avsluttes på søndag, når massestartløpet for kvinner og menn skal starte.