Latviske skiskyttere havner på 20. plass i den siste stafetten i verdenscupsesongen / artikkel

De norske skiskytterne Endre Strömsheim, Vebjern Sörum, Juhanes Dahl og Vetle Sjostad Kristiansen vant med avslutning på én time, ni minutter og 12,4 sekunder. Det franske laget var 22,5 sekunder bak på andreplass, mens tyskerne fullførte de tre beste 37,4 sekunder bak vinnerne.

I den latviske kvartetten startet Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Andrejs Rastorgujevs og Gints Lūsis i rekkefølgen av boksene.

Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Andrejs Rastorgujevs og Gints Lūsis starter i den latviske kvartetten i herrestafetten.

Starten på etappen var ikke særlig vellykket for Patryuk, for etter den første banen målte han en straffesløyfe og returnerte til banen nest sist i 22-lagskonkurransen. På det andre skytefeltet skjøt Patryuk nøyaktig og rykket opp en posisjon.

Mise startet den andre etappen på 19. plass, men etter tre flere plasser i frontlinjen hans, falt han en posisjon. Mises trengte en ekstra runde i stående skyting, noe som ikke stoppet ham fra å holde på 20. plass.

Lederen for det latviske landslaget, Rastorgujevs, startet på slutten av andre ti, men etter et perfekt lay-down skudd rykket han opp en plass. I den andre omskytingen brukte Andrejs alle tre ekstraomgangene, men rykket likevel opp til 18. plass. Rastorgujev ga stafettpinnen videre til Luci allerede på 16. plass.

Lynx, mens han skjøt på bakken, skjøt to ganger til og kom tilbake til banen på 18. plass. Den siste banen gikk tom med fem inntjente straffesløyfer, men Lusis kom til mål på 20. plass.

Sist lørdag, i kvinnenes 4×6 kilometer stafett, hvor Latvia ikke var representert, kom norske kvinner først i mål i konkurransen av kvartetter fra 15 land. Vinnerne Juni Arnekleiva, Ida Lien, Ingrid Lanmark Tandrevold og Marte Olsby Reiselanna kom i mål på én time, åtte minutter og 0,7 sekunder. Andreplassen ble tatt av den 15,2 sekunder langsommere franske kvartetten, mens tyskerne fullførte de tre beste 27,2 sekunder bak vinnerne.

Alle tre vinnerlagene fullførte ikke en eneste strafferunde. Fire ekstra patroner var nok til at nordmennene kunne skyte alle mål. Tyske og franske skiskyttere brukte syv ekstra patroner hver.

På slutten av sesongens åttende etappe fortsetter menn og kvinner å konkurrere i distanseløp med fellesstart søndag.

Verdenscupsesongen, etter løpet i Sverige, avsluttes en uke senere med etappen i Norge.

Renārs Birkentāls ble på sin side nummer 49 på 10-kilometersprinten i juniorverdensmesterskapet lørdag i Kasakhstan. Birkenthal gjorde fem feil mens han skjøt.