Marokkanerne beseirer Spania på straffe, og når kvartfinalen i verdensmesterskapet for første gang. Hovedhendelser / Artikkel

Keeper Yassin Bono ble Marokkos helt i postkampsparking, som fikk ballen på to ganger, men en gang ble spanjolene nektet suksess ved målstolpen. De marokkanske fotballspillerne brukte tre av fire muligheter, noe som betydde slutten på turneringen for det spanske landslaget.

Straffer etter kamp

For å holde seg tro mot lagets taktikk, kontrollerte spanjolene ballen mye i første omgang, men klarte å skape mer truende situasjoner i mål først på slutten av andre omgang, da de slitne motstanderne ikke lenger klarte å utvikle en så aktiv motangrep. Marokkanerne hadde enda bedre sjanser på kontringen, som også var uutnyttet.

I første omgang av ekstraomgangene, til tross for Spanias dominans i ballbesittelse, kom marokkanerne nærmest scoring, men Walid Chedira satte en enkel ball forbi spansk keeper Una Simon, som reddet ballen med foten. Da stoppetiden gikk ut, slo Pablo Sarabias skudd tilbake ved den andre stolpen, men resultatet forble den samme.

Marokkanerne møter vinneren av duellen mellom Portugal og Sveits i neste kvalifiseringsrunde, som offentliggjøres tirsdag etter 16-delsfinalen.

Marokkanerne startet gruppespillet med uavgjort mot det kroatiske landslaget (0:0), men i de to neste kampene slo de Belgia (2:0) og Canada (2:1). Spanjolene på sin side endte på andreplass i sin gruppe, etter seier over Costa Rica (7:0), etterfulgt av uavgjort mot Tyskland (1:1) og tap mot Japan (1:2).

32 landslag stilte i sluttfasen av verdenscupen i Qatar, som ble delt inn i åtte grupper i første etappe av turneringen og spilte round robin frem til 2. desember. De to beste lagene i hver gruppe går videre til eliminasjonsfasen, som avsluttes med finalen 18. desember.