Kroatene slo Japan på straffe og skal spille kvartfinale i verdenscupen. De lyseste øyeblikkene / Artikkel

I kampen om semifinaleplassen skal det kroatiske landslaget møte vinnerne av kampen mellom Brasil og Sør-Korea, som offentliggjøres mandag.

Straffer etter kamp

Målvakt Dominik Livakovičs hjalp kroatene til seier i straffesparkkonkurranse, og tok tre av fire skudd.

Daizen Maeda scoret for det japanske laget sent i første omgang, men etter pause gjenopprettet Ivan Perišić uavgjort for Kroatia, og resultatlinjen ble ikke endret i tillegg.

De kroatiske spillerne kontrollerte ballen mer og i første omgang, etter feil fra motstanderne i forsvar, klarte de å ta ledelsen et par ganger, men de visste ikke hvordan de skulle utnytte sjansene.

Resultatet avsløres av det japanske landslaget

I de kortere og skarpere angrepene stolte japanerne på kryss og lave pasninger nær mål, helt til Maeda i det 43. minutt etter hjørnespark og innlegg spilte effektivt inn foran mål og ga asiatene ledelsen.

Kroatene gjenoppretter uavgjort

I det 55. minutt bidro Dejan Lovrens utmerkede innlegg og Perisics perfekte heading til at kroatene utlignet nederst i mål.

Førsteplassen i gruppe E ble sikret for japanerne ved seier over fotballkraftene Tyskland (2:1) og Spania (2:1), til tross for nederlaget mot Costa Rica (0:1), som ikke kom videre. På sin side tok kroatene andreplassen i gruppe F, hvor de spilte uavgjort med Marokko (0:0) og Belgia (0:0), men slo kanadierne (4:1).

32 landslag stilte i sluttfasen av verdenscupen i Qatar, som ble delt inn i åtte grupper i første etappe av turneringen og spilte round robin frem til 2. desember. De to beste lagene i hver gruppe går videre til eliminasjonsfasen, som avsluttes med finalen 18. desember.